Het Sint-Trudo Ziekenhuis behoudt het bezoekverbod nog zeker deze week.
Volledig scherm
Het Sint-Trudo Ziekenhuis behoudt het bezoekverbod nog zeker deze week. © BELGA

Sint-Trudo behoudt bezoekverbod na stijging tot 26 coronapatiënten

Sint-TruidenHet Sint-Trudo Ziekenhuis telt momenteel 26 coronapatiënten, waarvan 2 op de intensieve zorgafdeling verblijven. Dat is een stijging ten opzichte van vorige week, toen het ziekenhuis op 6 januari nog 19 coronapatiënten telde. Het algemeen bezoekverbod dat vorige week werd ingevoerd, blijft deze week daarom nog steeds van kracht. 

 1. Strengere quarantainecontroles in Limburg staan nog niet overal op punt: “Politiebezoek in Hasselt en Genk, maar even verderop in Sint-Truiden niet”
  PREMIUM
  Limburg

  Strengere quarantai­ne­con­tro­les in Limburg staan nog niet overal op punt: “Politiebe­zoek in Hasselt en Genk, maar even verderop in Sint-Trui­den niet”

  De quarantainecontrole is nog vòòr de kerstvakantie als nieuwe maatregel aangekondigd, al vlot die controle nog niet overal in Limburg. Zo kunnen reizigers die uit een rode zone terugkeren naar hun woonplaats in Zonhoven, Sint-Truiden en Maasmechelen nog even op beide oren slapen. “Hier wachten we nog steeds op de lijst met namen van wie in quarantaine moet”, klinkt het. Maar de inwoners van Hasselt, Genk en Bilzen? “Die mogen zeker telefoontjes, stoepbezoeken én zelfs de politieagent verwachten als ze zich niet aan de maatregel houden.”
 2. Drie Zonhovenaren besmet met Britse coronavariant: “Alle drie géén reisgeschiedenis, dus variant is in eigen land”
  PREMIUM
  Zonhoven

  Drie Zonhovena­ren besmet met Britse coronavari­ant: “Alle drie géén reisge­schie­de­nis, dus variant is in eigen land”

  Terwijl er woensdag 8 nieuwe gevallen van de Britse coronavariant in ons land werden vastgesteld, bevestigt professor virologie aan het Rega Instituut Piet Maes (KU Leuven) dat er nu ook 3 stalen van deze variant vanuit Limburg zijn binnengekomen. Die stalen zijn afkomstig van drie besmette Zonhovenaren, nieuws dat burgemeester Johny De Raeve na een crisisoverleg bevestigt. “Die Britse variant hebben ze in eigen land opgelopen, aangezien er geen recente reisgeschiedenis is. De variant is dus in eigen land", waarschuwt Maes.
 1. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter

 2. Agenten getuigen over waanzin tijdens bestorming Capitool, ze riepen: "Dood hem met zijn eigen wapen"
  Play

  Agenten getuigen over waanzin tijdens bestorming Capitool, ze riepen: "Dood hem met zijn eigen wapen"