Serge liep de marathon voor zijn overleden zoontje (rechts van zijn grote broer Kayden)
Volledig scherm
PREMIUM
Serge liep de marathon voor zijn overleden zoontje (rechts van zijn grote broer Kayden) © Repro BVDH

Serge loopt 230 kilometer om verlies van zoontje een plaats te geven: “De tocht is een lijdensweg, maar zo zijn we toch nog verbonden met elkaar”

Sint-Truiden/MiddelkerkeSerge Enckels (47) uit Kerkom-bij-Sint-Truiden heeft dit weekend een unieke fysieke prestatie geleverd. In 33 uur liep hij van bij zich thuis tot in Middelkerke, goed voor een afstand van 230 kilometer. Met deze stunt zet hij de vzw Vilomah in de kijker. Die is opgericht voor ouders van wie een kind de diagnose palliatief kreeg. Zelf verloor hij met zijn partner Livia hun zoontje Kenric. “Het verwerkingsproces verloopt moeizaam, maar dit soort prestaties helpen wel”, stelt Serge.

 1. Britten die Tongenaar in Nederland gijzelden riskeren zes jaar cel
  Tongeren

  Britten die Tongenaar in Nederland gijzelden riskeren zes jaar cel

  Twee Britten riskeren een gevangenisstraf van zes jaar omdat ze een Tongenaar een tijdlang gegijzeld zouden hebben in Nederland. De Tongenaar had in 2016 een transportbedrijf waarmee hij drugstransporten uitvoerde voor de organisatie van de twee Britten. Toen zijn chauffeur in mei 2017 door de Britse politie werd gecontroleerd vonden ze 242 kilo cocaïne die in de oplegger verstopt was. Na een verhoor van 36 uur mocht de chauffeur beschikken.
 2. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 1. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.