De supporters van KRC Genk breken door hun glazen kooi
Volledig scherm
De supporters van KRC Genk breken door hun glazen kooi © Photo News

Scheidsrechter STVV - KRC Genk floot af zonder overleg met veiligheidsdiensten

De politiezone Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken komt met een officieel statement na de wedstrijd STVV - KRC Genk waarbij supporters aan beide kanten voor zware overlast zorgden. Er wordt benadrukt dat scheidsrechter Visser affloot zonder overleg met de veiligheidsdiensten. Eerder was er wel voortdurend communicatie.

 1. Vijftien Truiense restaurants scoren in nieuwste editie van Gault&Millau Gids
  Sint-Truiden

  Vijftien Truiense restau­rants scoren in nieuwste editie van Gault&Millau Gids

  Maandagmiddag is de 18de editie van de Gault&Millau Gids virtueel voorgesteld. Daarin scoren maar liefst 15 Truiense restaurants minstens een 12/20, en kreeg het nieuwe Truiense restaurant ‘Blanc by Aytems’ in de Diesterstraat de prijs ‘Ontdekking van het jaar Vlaanderen’ én een score van 13,5/20. De twee Truiense horecaondernemers Stadt van Luijck en Bistro Zutt stijgen verder naar 16/20 en 14/20. Nieuwkomers in de lijst zijn Aurum By Gary Kirchens met 15,5/20 en Bistro Sacre Coeur met 12/20.
 1. Vluchteling uit krot Appeltans geeft 2-jarig zoontje vuistslagen in buggy: “Ze zitten met 7 opeengepakt in een smerige ruimte”
  PREMIUM
  Leuven

  Vluchte­ling uit krot Appeltans geeft 2-jarig zoontje vuistsla­gen in buggy: “Ze zitten met 7 opeenge­pakt in een smerige ruimte”

  Vuistslagen op het gezicht van zijn 2-jarige zoon liggend in een buggy. Dat kreeg dertiger Abdul S. in de rechtbank ook niet uitgelegd. Zijn advocate probeerde het gedrag van haar cliënt toch te kaderen: “Hij is een Afghaanse vluchteling en ze leven met zeven personen in een smerige flat van de familie Appeltans.” Ze vroeg de rechter om rekening te houden met de omstandigheden en een straf met voorwaarden op te leggen.
 2. Politie en provincie vestigen extra aandacht op zichtbaarheid van zwakke weggebruikers en bromfietsers tijdens thema-actie
  Hasselt

  Politie en provincie vestigen extra aandacht op zichtbaar­heid van zwakke weggebrui­kers en bromfiet­sers tijdens the­ma-ac­tie

  In 2019 maakten fietsers maar liefst 23% uit van het totaal aantal verkeersdoden in Vlaanderen. In totaal lieten 132 zwakke weggebruikers en bromfietsers het leven. “De herfst en de winter vragen bovendien om extra oplettendheid. De donkere dagen, met vaak grillig, regenachtig weer, bemoeilijken de zichtbaarheid, zeker die van zwakke weggebruikers en bromfietsers”, klinkt het bij de provincie Limburg. “Verlichting en reflecterende kledij zijn geen overbodige luxe, maar levensreddende middelen.” Daarom start de provincie aanstaande maandag met een thema-actie, waarbij de Limburgse politiekorpsen meer controles zullen voeren op de zichtbaarheid van zwakke weggebruikers en bromfietsers.
 3. Hechtelse Yoke (58) en Genkse Rudi (41) maken samen kinderboek: “We willen tonen dat corona jouw dromen niet in de weg mag staan”
  Hechtel/Genk

  Hechtelse Yoke (58) en Genkse Rudi (41) maken samen kinderboek: “We willen tonen dat corona jouw dromen niet in de weg mag staan”

  De Hechtselse Yoke Goris en Genkenaar Rudi Bagusat hebben samen een kinderboek geschreven. ‘Anneka’ vertelt het verhaal over elfjes en een magische eenhoorn. Door het coronavirus stond het duo urenlang via WhatsApp en Skype in contact, maar het resultaat mag toch worden gezien. “Wij willen aan kinderen tonen dat je gerust mag blijven dromen, ook en vooral in deze vreemde tijd”, vertelt Yoke.
 1. Heimwee naar The Masked Singer? Sandra Kim brengt straffe medley!
  Play
  Rode Neuzen Dag

  Heimwee naar The Masked Singer? Sandra Kim brengt straffe medley!

 2. Schattig: Gio Kemper doet school dansen op 'Can't Stop The Feeling'!
  Play
  Rode Neuzen Dag

  Schattig: Gio Kemper doet school dansen op 'Can't Stop The Feeling'!