Bushiri (r.) zette zich meteen door tegen KV Kortrijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Bushiri (r.) zette zich meteen door tegen KV Kortrijk. © BELGA

Rocky Bushiri (STVV): «Het voelt wat aan als thuiskomen»

Het was lang geleden dat hij nog eens negentig minuten onafgebroken op het veld stond in een competititieduel. Maar het was Rocky Bushiri niet aan te zien. Zaterdagavond leverde hij een sterke prestatie af.

 1. “De energie wordt gewoon uit je gezogen”: kunstenaar Tom Herck na tweede crash voor cultuursector
  PREMIUM
  Sint-Truiden

  “De energie wordt gewoon uit je gezogen”: kunstenaar Tom Herck na tweede crash voor cultuursec­tor

  “Wat dit met mij doet? Ge voelt u gewoon door de grond zakken.” Kunstenaar Tom Herck uit Sint-Truiden ziet met het schrappen van alle cultuurevenementen maar liefst drie lopende expo’s stopgezet worden en nog eens twee geannuleerd. Er om gaan huilen zal hij naar eigen zeggen niet doen, maar het komt binnen. “De energie die je krijgt van zulke projecten, wordt in één keer weggezogen", vertelt hij.
 2. Truiense cannabisteler met slagwapen krijgt celstraf met uitstel
  Sint-Truiden

  Truiense cannabiste­ler met slagwapen krijgt celstraf met uitstel

  Een 44-jarige Truienaar is veroordeeld tot een celstraf van twintig maanden met uitstel voor de verkoop van amfetamines, de teelt van cannabis en het bezit van een nunchaku (in oos­ter­se vecht­kunst ge­bruikt slag­wa­pen be­staan­de uit twee stok­jes die met een touw of ket­ting aan el­kaar be­ves­tigd zijn). De teelt zou hebben plaatsgevonden dit jaar in mei. Ook het wapen werd toen gevonden. De man had reeds een strafblad en moet zich nu houden aan bepaalde voorwaarden, zoals het afleggen van urinetesten.