Bistro Richard in Kasteel van Ordingen.
Volledig scherm
PREMIUM
Bistro Richard in Kasteel van Ordingen. © Karolien Coenen

RESTOTIP. Bistro Richard in Kasteel van Ordingen: “Genieten van oma’s keuken in de Provence van Sint-Truiden”

Sint-TruidenDe setting was al langer magisch maar voortaan is ook de nieuwe invulling de brasserie in het Kasteel van Ordingen om ‘u’ tegen te zetten. Midden februari opende general manager Yannick Bouts er samen met chef Tom Wazian Bistro Richard, vernoemd naar de eigenaar van het kasteel. ‘Je waant je er precies in het zuiden van Frankrijk’ wordt wel eens gefluisterd in Sint-Truiden. Dat moesten wij even uittesten.

 1. Van kwaliteitsvol bronswerk tot een uniek schilderij van Rembrandt van Rijn: dit is de 39ste editie van de Kunst- en Antiekbeurs in Hasselt
  PREMIUM

  Van kwaliteits­vol bronswerk tot een uniek schilderij van Rembrandt van Rijn: dit is de 39ste editie van de Kunst- en Antiek­beurs in Hasselt

  Op zoek naar unieke kunstwerken of exclusieve meubelstukken? Dan kan je nog tot en met zondag terecht op de 39ste editie van de Kunst- en Antiekbeurs in de Trixxo Arena in Hasselt. Liefst 70 nationale en internationale standhouders brengen daar hun mooiste en meest kwaliteitsvolle topstukken, maar ook toegankelijke parels naar het grote publiek. Wij brachten alvast een bezoekje.
  Hasselt
 2. OVERZICHT. Van deze gloednieuwe parkeervoordelen geniet je binnenkort in Hasselt
  PREMIUM

  OVERZICHT. Van deze gloednieu­we parkeer­voor­de­len geniet je binnenkort in Hasselt

  Van gratis parkeren op zondag en een elektronische bezoekersbadge tot 100 gratis uren op de bovengrondse parkeerterreinen voor alle Hasselaren. Het zijn enkele van de verfijningen aan het parkeerbeleid die Hasselt vanaf 1 mei doorvoert. Doel? “Meer comfort bieden aan alle doelgroepen in onze stad”, zegt schepen van Mobiliteit Marc Schepers (RoodGroen+) en burgemeester Steven Vandeput (N-VA). Een overzicht van wat binnenkort verandert.
  Hasselt
 3. Van laptops uitlenen in ‘t Scheep tot digitale hulp in deelgemeenten: Hasselt lanceert negen ‘Digipunten’

  Van laptops uitlenen in ‘t Scheep tot digitale hulp in deelgemeen­ten: Hasselt lanceert negen ‘Digipunten’

  Vanaf 17 april breidt Hasselt haar aanbod aan digitale hulpverlening stelselmatig uit tot negen ‘Digipunten’ verspreid over de stad. Het bestuur richt zich daarbij ook tot Hasselaren die al vertrouwd zijn met smartphones en computers. “Door de digitaliseringslawine die momenteel over ons heen raast, zit een steeds grotere groep met vragen. Voor hen staan we klaar", zeggen bevoegde schepenen Dymfna Meynen (N-VA) en Frank Dewael (Open Vld).
  Hasselt