Bertha in Sint-Truiden, een nieuwe zaak op de Groenmarkt.
Volledig scherm
PREMIUM
Bertha in Sint-Truiden, een nieuwe zaak op de Groenmarkt. © Karolien Coenen

RESTOTIP. Bertha Foodbar in Sint-Truiden: pure, Italiaanse keuken met enkel toppers op de kaart

Sint-TruidenVoor een heerlijke pasta, ovenverse pizza’s en een zalig zuiderse sfeer moet je niet langer naar Italië. Bertha Foodbar brengt het sinds kort allemaal naar de Groenmarkt in Sint-Truiden. Naast ‘Maison S’ en ‘Crème van ne vent’ heeft Steffen Heusdens nu drie zaken op een rij en daar lijkt niemand rouwig om. Wij gingen alvast proeven.

 1. Noortje (15) zit sinds vorige week alleen in de klas: “De lessen zijn zo vermoeiend dat ik thuis even een dutje moet doen”
  Hasselt

  Noortje (15) zit sinds vorige week alleen in de klas: “De lessen zijn zo vermoeiend dat ik thuis even een dutje moet doen”

  Privéles krijgen op je eigen tempo: voor sommigen kan het even handig zijn. Voor Noortje Volders (15) is het bijna dagelijkse kost. Sinds vorige week is zij de enige leerling in de klas Technologische Wetenschappen op Level X in Hasselt. “In het begin van het schooljaar zat ik nog met twee andere jongens in de klas, maar die zijn nu naar andere richtingen en scholen gegaan.”
 2. UHasselt ontvangt 300.000 euro voor onderzoek naar dementie: “Alweer een stapje dichter bij levensbelangrijke therapie”
  PREMIUM
  Hasselt

  UHasselt ontvangt 300.000 euro voor onderzoek naar dementie: “Alweer een stapje dichter bij levensbe­lang­rij­ke therapie”

  Welke rol speelt het vetmetabolisme in de hersenen bij personen met dementie? En kunnen we dat metabolisme positief beïnvloeden door medicatie of door onze levensstijl aan te passen? Dat onderzoekt de onderzoeksgroep Neurologie van UHasselt-professor Ilse Dewachter (BIOMED) met steun van de Stichting Alzheimer Onderzoek, die 300.000 euro aan het onderzoek schenkt.