Chef Gary Kirchens en Yannick Bouts van Kasteel van Ordingen.
Volledig scherm
PREMIUM
Chef Gary Kirchens en Yannick Bouts van Kasteel van Ordingen. © Jempi Welkenhuyzen

Restaurant Aurum in Kasteel van Ordingen behaalt eerste ster: “Ik begin stilaan al te denken aan wat er nóg mogelijk is”

Sint-TruidenChef Gary Kirchens (34) mag met Aurum, in het Kasteel van Ordingen bij Sint-Truiden, een eerste Michelinster in ontvangst nemen. “We hadden er stiekem op gehoopt", glundert Kirchens. Ook voor Kasteel van Ordingen, dat in het voorjaar een felbegeerde vijfde ster bemachtigde, is het de kers op de taart.

  1. "Wekelijks je gras maaien is achterhaald": expert verklapt hoe je je gazon verantwoord laat stralen
    Livios

    "Wekelijks je gras maaien is achter­haald": expert verklapt hoe je je gazon verant­woord laat stralen

    De lente is al even in het land en de gazons in Vlaamse tuinen groeien aan sneltempo. Tijd om de grasmaaier uit het tuinhuis te halen dus. Of niet, want de maand mei werd omgedoopt tot ‘Maai Mei Niet’-maand. Je gras even laten groeien is namelijk goed voor de biodiversiteit. Maai je het gazon liever toch? Of wil je alvast de eerste maaibeurt voorbereiden? Bouwsite Livios vroeg Bart Verelst van Groen Groeien om praktische maaitips.