Na twee uur extra gemeenteraad viel pas later de bom dat eerste schepen Jelle Engelbosch (N-VA) zich intussen tijdelijke burgemeester van Sint-Truiden mag noemen.
Volledig scherm
PREMIUM
Na twee uur extra gemeenteraad viel pas later de bom dat eerste schepen Jelle Engelbosch (N-VA) zich intussen tijdelijke burgemeester van Sint-Truiden mag noemen. © Mine Dalemans

RECONSTRUCTIE. Hoe Jelle Engelbosch (N-VA) plots de burgemeester van Sint-Truiden werd: “Stap opzij van Veerle was niet duidelijk, maar achterkamerpolitiek? Daar doen we niet aan”

Sint-TruidenTwee uur lang duurde de extra gemeenteraad over de vroegtijdige vaccinatie van Veerle Heeren (CD&V), maar pas ná de zitting werd duidelijk dat eerste schepen Jelle Engelbosch (N-VA) nu haar burgemeesterssjerp overneemt. “Als coalitie waren we samen overeengekomen dat Heeren best een stapje opzij zet, maar helaas is dat stukje van het verhaal net tussen de plooien gevallen”, reageert Engelbosch. Opluchting voor Vooruit, dat het ontslag van Heeren vroeg, al blijft Groen wél verveeld achter. “Nog te veel vragen eisen een antwoord.” Hieronder een reconstructie van de zitting, en hoe het verder moet.

 1. Andy Dauwe (SK Tongeren) is opgeroepen voor nationale beloften Burundi: “Mijn mama kon haar tranen niet bedwingen”
  VOETBAL TWEEDE NATIONALE B

  Andy Dauwe (SK Tongeren) is opgeroepen voor nationale beloften Burundi: “Mijn mama kon haar tranen niet bedwingen”

  De jeugdwerking van SK Tongeren doet het uitstekend. De voorbije jaren konden meerdere talenten de stap naar de A-kern zetten. Eén van die talentrijke jonkies, de achttienjarige Andy Dauwe, kreeg deze week tot zijn grote verrassing een oproepingsbrief in de bus van de Burundese secretaris-generaal om deel te nemen aan een groot landentoernooi voor -U23, volgende maand in Ethiopië.
 2. ‘Van krijgsgevangene tot rondewinnaar’, levensverhaal van Tongerse wielerheld in boekvorm uitgebracht
  PREMIUM
  Tongeren

  ‘Van krijgsge­van­ge­ne tot rondewin­naar’, levensver­haal van Tongerse wielerheld in boekvorm uitge­bracht

  Het levensverhaal van de Tongerse wielerheld Victor Lenaers leest als een boek. Daarom verschijnt op 24 juli ook de publicatie ‘Van krijgsgevangene tot rondewinnaar’, een ultieme ode aan de Belgische wielrennen. Lenaers won in 1921 de Tour de France in de categorie van de ‘onverzorgden’. Hij ontbrak achteraf echter vaak op erelijsten en werd ‘de vergeten Tourwinnaar’ genoemd.