De feiten speelden zich deels af in Kamp Elsenborn (beeld ter illustratie van Kamp Elsenborn).
Volledig scherm
PREMIUM
De feiten speelden zich deels af in Kamp Elsenborn (beeld ter illustratie van Kamp Elsenborn). © Tim Dirven

Rechtbank buigt zich over pesterijen bij Defensie: “Het begon met mondelinge verwijten, maar ging over in diefstallen en nachtelijke bezoekjes”

Sint-Truiden/ElsenbornEen 21-jarige man uit Buggenhout ging in de winter van 2017 en het begin van 2018 door een hel tijdens zijn basisopleiding bij Defensie. “Het begon met mondelinge verwijten, maar ging over in diefstallen en nachtelijke bezoekjes”, vertelde hij vrijdagmorgen in de correctionele rechtbank. Zeven mannen worden er vervolgd voor pestgedrag op het werk en belaging. Toch lijken heel wat van de gebeurtenissen onderdeel van de aparte wereld die Defensie is. 

 1. Strengere quarantainecontroles in Limburg staan nog niet overal op punt: “Politiebezoek in Hasselt en Genk, maar even verderop in Sint-Truiden niet”
  PREMIUM
  Limburg

  Strengere quarantai­ne­con­tro­les in Limburg staan nog niet overal op punt: “Politiebe­zoek in Hasselt en Genk, maar even verderop in Sint-Trui­den niet”

  De quarantainecontrole is nog vòòr de kerstvakantie als nieuwe maatregel aangekondigd, al vlot die controle nog niet overal in Limburg. Zo kunnen reizigers die uit een rode zone terugkeren naar hun woonplaats in Zonhoven, Sint-Truiden en Maasmechelen nog even op beide oren slapen. “Hier wachten we nog steeds op de lijst met namen van wie in quarantaine moet”, klinkt het. Maar de inwoners van Hasselt, Genk en Bilzen? “Die mogen zeker telefoontjes, stoepbezoeken én zelfs de politieagent verwachten als ze zich niet aan de maatregel houden.”
 2. Eerste resultaten Sint-Truiden bekend: 38 positieve testen, ook kleuter- en basisschool Momentum en Villa De Raam sluiten
  Sint-Truiden

  Eerste resultaten Sint-Trui­den bekend: 38 positieve testen, ook kleuter- en basis­school Momentum en Villa De Raam sluiten

  Alle 280 leerlingen en 25 personeelsleden van de kleuter- en basisschool Schuttershof zijn vandaag getest op het coronavirus, nadat twee leerkrachten besmet bleken met de Britse variant en nog eens vijf leerlingen positief testten op het virus. De eerste testresultaten stromen vanavond al binnen. In totaal blijken 38 stalen positief en 135 negatief.
 1. Vlaming in Wuhan over coronacrisis: "Toch beter de korte pijn dan de 10 maanden die jullie meemaken"
  Play

  Vlaming in Wuhan over coronacri­sis: "Toch beter de korte pijn dan de 10 maanden die jullie meemaken"

 2. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"