De feiten speelden zich deels af in Kamp Elsenborn (beeld ter illustratie van Kamp Elsenborn).
Volledig scherm
PREMIUM
De feiten speelden zich deels af in Kamp Elsenborn (beeld ter illustratie van Kamp Elsenborn). © Tim Dirven

Rechtbank buigt zich over pesterijen bij Defensie: “Het begon met mondelinge verwijten, maar ging over in diefstallen en nachtelijke bezoekjes”

Sint-Truiden/ElsenbornEen 21-jarige man uit Buggenhout ging in de winter van 2017 en het begin van 2018 door een hel tijdens zijn basisopleiding bij Defensie. “Het begon met mondelinge verwijten, maar ging over in diefstallen en nachtelijke bezoekjes”, vertelde hij vrijdagmorgen in de correctionele rechtbank. Zeven mannen worden er vervolgd voor pestgedrag op het werk en belaging. Toch lijken heel wat van de gebeurtenissen onderdeel van de aparte wereld die Defensie is. 

  1. Leerlingen Sint-Martinusscholen bakken voor Waalse slachtoffers overstromingen: “Ze hebben er zelfs geen bakker meer”
    PREMIUM
    Herk-de-Stad

    Leerlingen Sint-Martinus­scho­len bakken voor Waalse slachtof­fers overstro­min­gen: “Ze hebben er zelfs geen bakker meer”

    Bijna drie maanden na de vreselijke overstromingen in en rond Pepinster moeten de slachtoffers nog steeds rekenen op hulp van vrijwilligers om te overleven. Omdat de buurt geen enkele bakker meer heeft, trommelen vrijwilligers al wekenlang iedereen op om brood te bakken. Deze week zijn de leerlingen van de bakkerijschool in Herk-de-Stad de leveranciers van dienst.