Coco Pazzo.
Volledig scherm
PREMIUM
Coco Pazzo. © RV

Recensie: Coco Pazzo in Sint-Truiden ****

Elke week sturen we een journalist op pad om verschillende type restaurants te beoordelen op prijs en kwaliteit. Het Siciliaanse restaurant Coco Pazzo van Fabio en Claudia Mirisola is gelegen op het 17de-eeuwse binnenplein van het voormalige klooster in de Truiense Diesterstraat. Meteen overvalt me net dat beetje vakantiegevoel waarop ik steeds stiekem hoop wanneer ik een zuiders restaurant binnentreed. De strakke inrichting in beige, witte en lichtbruine tinten oogt koel voor een warme, mediterrane keuken als de Italiaanse. Als u geluk heeft, kan u bij warm weer op het binnenplein terecht. Anders neemt Fabio u mee naar de gewelfde 17de-eeuwse kelders. Knus en intiem, maar soms hoor je net te veel van wat je buren aan het bespreken zijn.

 1. Stijging van aantal besmettingen in Sint-Truiden op maandag 19 oktober

  Stijging van aantal besmettin­gen in Sint-Trui­den op maandag 19 oktober

  In Sint-Truiden zijn er op één dag 11 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 7. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 81 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Sint-Truiden op 199 te liggen. Omdat Sint-Truiden meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. Red Flame Julie Biesmans kijkt al uit naar beslissend duel om groepswinst op 1 december: “Op ons sterkst kunnen we Zwitserland aan”

  Red Flame Julie Biesmans kijkt al uit naar beslissend duel om groeps­winst op 1 december: “Op ons sterkst kunnen we Zwitser­land aan”

  Na de ruime zege tegen Litouwen blijven de Red Flames in de running voor de groepswinst in hun EK-kwalificatiegroep. Litouwen was duidelijk een maatje te klein en kreeg negen doelpunten om de oren. “We tankten een pak vertrouwen voor de sleutelwedstrijd op 1 december thuis tegen Zwitserland”, reageert de Bilzerse Red Flame Julie Biesmans tevreden. Met Justien Odeurs, Davina Philtjens en Davinia Vanmechelen stonden nog drie Limburgse speelsters op het veld.
 1. "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleegster op Covid-afdeling getuigt
  Play

  "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleeg­ster op Co­vid-afdeling getuigt

 2. Niels Destadsbader neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'
  Play
  The Masked Singer

  Niels Destadsba­der neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'