Het schijnvliegveld in Duras.
Volledig scherm
Het schijnvliegveld in Duras. © Onder de Radar

Project ‘Onder de Radar’ gaat op zoek naar nieuwe verhalen uit WO II: “Unieke luchtfoto’s van toen zullen ons helpen”

In samenwerking met de Universiteit Gent heeft de provincie Limburg het participatieve project ‘Onder de Radar’ gelanceerd. Daarmee wil de provincie achtergelaten sporen uit de Tweede Wereldoorlog verzamelen. Het uitgangspunt zijn een reeks unieke luchtfoto’s die onlangs werden ontdekt. Uit elk van de 42 gemeenten in Limburg zal de komende maanden een spraakmakende getuigenis gedeeld worden.

 1. Vijftien Truiense restaurants scoren in nieuwste editie van Gault&Millau Gids
  Sint-Truiden

  Vijftien Truiense restau­rants scoren in nieuwste editie van Gault&Millau Gids

  Maandagmiddag is de 18de editie van de Gault&Millau Gids virtueel voorgesteld. Daarin scoren maar liefst 15 Truiense restaurants minstens een 12/20, en kreeg het nieuwe Truiense restaurant ‘Blanc by Aytems’ in de Diesterstraat de prijs ‘Ontdekking van het jaar Vlaanderen’ én een score van 13,5/20. De twee Truiense horecaondernemers Stadt van Luijck en Bistro Zutt stijgen verder naar 16/20 en 14/20. Nieuwkomers in de lijst zijn Aurum By Gary Kirchens met 15,5/20 en Bistro Sacre Coeur met 12/20.
 2. Van kersen plukken tot dieren voederen: Truienaar Bert Duchateau en vader Jos leren kinderen over natuur in laatste hoogstamboomgaard
  Sint-Truiden

  Van kersen plukken tot dieren voederen: Truienaar Bert Duchateau en vader Jos leren kinderen over natuur in laatste hoogstam­boom­gaard

  ‘In Horto Cerasorum’, dat is de naam van de nieuwe Truiense vzw waarin initiatiefnemer Bert Duchateau en vader Jos kinderen willen leren over de natuur. Vanaf april 2021 wordt één van de laatste hoogstamboomgaarden achter het station van Sint-Truiden dan ook de nieuwe leerplek van Truiense scholen om over onder meer fruitpluk en -handel te leren. Coronaproof weliswaar, want alles gebeurt in openlucht.
 1. Daarom kies je best het eerste hokje in een openbaar toilet
  Play
  Ze Zeggen Dat

  Daarom kies je best het eerste hokje in een openbaar toilet

 2. Zo brengen transportbedrijven het coronavaccin tot bij u, en Brussel speelt daarin een belangrijke rol
  Play

  Zo brengen transport­be­drij­ven het coronavac­cin tot bij u, en Brussel speelt daarin een belangrij­ke rol