Het asielcentrum in Sint-Truiden.
Volledig scherm
Het asielcentrum in Sint-Truiden. © Foto Borgerhoff

Preventieve lockdown in asielcentrum nadat zestien personen positief testen

Het asielcentrum van Bevingen in Sint-Truiden is in preventieve lockdown gegaan, nadat vrijdag bekendgeraakt was dat zestien bewoners en vijf personeelsleden een positieve coronatest hadden afgelegd.

 1. Schreeuwende topchef Pajtim Bajrami schrapt eigen bistro en trekt naar restaurant in prestigieus kasteel: “Besef dat ik het niet rustiger wil aan doen”
  PREMIUM
  Sint-Truiden

  Schreeuwen­de topchef Pajtim Bajrami schrapt eigen bistro en trekt naar restaurant in prestigi­eus kasteel: “Besef dat ik het niet rustiger wil aan doen”

  Topchef Pajtim Bajrami (30), die onlangs de keuken van De Stadt van Luijck vaarwel zei, zal dan toch geen eigen bistro in Limburg openen. Hij schuift enkele provincies op, en gaat samen met sous-chef Willem Sels aan de slag in Château de Mirwart in Luxemburg. “Daar ga ik nóg harder koken”, aldus de kok, met wie Vlaanderen kennis kon maken in de docureeks ‘Ja Chef!’ op VIER. “Want ik wil niet zomaar weggooien waar ik zo hard voor gewerkt heb.”
 2. Spookrijder die met pick-uptruck ravage aanrichtte, moet opdraaien voor alle kosten en mag van rechter niet meer rijden: “Al eerder tweemaal last van black-outs”
  PREMIUM
  Houthalen-Helchteren

  Spookrij­der die met pick-uptruck ravage aanrichtte, moet opdraaien voor alle kosten en mag van rechter niet meer rijden: “Al eerder tweemaal last van black-outs”

  De bestuurder (64) uit Hechtel-Eksel die met zijn pick-up op de Grote Baan in Houthalen-Helchteren dertien voertuigen ramde, is woensdag door de Hasseltse politierechter voor onbepaalde duur rijongeschikt verklaard. De man moest zich verantwoorden voor onopzettelijke slagen en verwondingen en het niet beschikken over de nodige rijvaardigheid. Naast een boete zal hij ook de slachtoffers moeten vergoeden.
 1. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven

 2. Gefrustreerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugddienst Tessenderlo
  Play

  Gefrus­treerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugd­dienst Tessender­lo