Willy-Paul Carlier, de bezieler van het vermaarde reiskantoor De Blauwe Vogel in Sint-Truiden, is op zaterdag 2 mei overleden. “Hij leefde voor drie.”
Volledig scherm
PREMIUM
Willy-Paul Carlier, de bezieler van het vermaarde reiskantoor De Blauwe Vogel in Sint-Truiden, is op zaterdag 2 mei overleden. “Hij leefde voor drie.” © Carlier

PORTRET. “Hij leerde zijn volk de wereld ontdekken, nu is hij zelf aan zijn ultieme reis begonnen”: bezieler ‘De Blauwe Vogel’ Willy-Paul Carlier (81) onverwacht overleden

Sint-TruidenWilly-Paul Carlier, de bezieler van het vermaarde reiskantoor ‘De Blauwe Vogel 1609' in Sint-Truiden, is op 81-jarige leeftijd overleden. Carlier was 50 jaar lang zaakvoerder van het reiskantoor dat dankzij hem uitgroeide tot een waar begrip voor tal van cruises en reizen naar onder meer de Verenigde Staten, Thailand, Zuid-Afrika en Lourdes. Zijn zoon Trudo - huidige CEO van De Blauwe Vogel - blikt voor ons terug op het rijkgevulde leven van de wereldreiziger. 

  1. Deze Limburgse metalband scoorde wereldwijd in 1984 en lanceert nu nieuwe single: “Kregen onlangs nog fanmail uit Los Angeles”
    Genk/Maasmechelen

    Deze Limburgse metalband scoorde wereldwijd in 1984 en lanceert nu nieuwe single: “Kregen onlangs nog fanmail uit Los Angeles”

    Als rocklegendes Iron Maiden, Judas Priest en Motörhead in de jaren 80 de wereld veroveren, is de ‘New wave of British Heavy Metal’ tot in Limburg voelbaar. Metalbands schieten vooral in Genkse bodem als paddenstoelen uit de grond waaronder ‘Lions Pride’. Slechts één album brengen ze uit in 1984 en die belandt in Britse, Amerikaanse en zelfs Japanse platenkasten. Bezielers Willy Beckers (65) en Benito Boccasile (54) lanceren nu hun nieuwe studiosingle ‘Devil’s Eyes’ na meer dan 35 jaar.