Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © archives

Politie betrapt man met 7,5 kilogram cannabis op zak

Sint-TruidenDe lokale politie van de zone Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken heeft dinsdag bij een verkeersactie een man betrapt met 7,5 kilo cannabis in zijn bezit. De bestuurder van het voertuig werd voor verder onderzoek gearresteerd. Dat maakte de Truiense politie woensdag bekend.

 1. Park H verwelkomt 4.300 burgers voor derde prik tot 13 oktober
  Hasselt

  Park H verwelkomt 4.300 burgers voor derde prik tot 13 oktober

  Het Hasselts vaccinatiecentrum maakt zich klaar om de komende weken 4.300 burgers te verwelkomen voor een derde prik tegen het coronavirus. Die uitnodigingen werden woensdag verstuurd, en zullen binnenkort bij inwoners met een verminderende immuniteit wegens ziekte of behandeling in de bus vallen. Tot 13 oktober kunnen zij daarvoor op het Hasseltse Park H terecht. Wat er daarna met de vaccinatieruimte gebeurt, is koffiedik kijken.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 1. Jean (47) verloor bijna zijn been na aanrijding door stadsbus, vandaag is hij één van de meest succesvolle marathonfietsers ter wereld: “Op mijn werk krijg ik alle vrijheid om te trainen”
  PREMIUM
  Alken

  Jean (47) verloor bijna zijn been na aanrijding door stadsbus, vandaag is hij één van de meest succesvol­le marathon­fiet­sers ter wereld: “Op mijn werk krijg ik alle vrijheid om te trainen”

  Het levensverhaal van Jean Biermans (47) leest als een boek. In 1991 verloor hij bijna zijn been na een zware aanrijding door een stadsbus. Als bij wonder bleef hij gespaard van een amputatie en tijdens zijn revalidatie werd hij verliefd op de fiets. Onlangs nog won hij met zijn ploeg de 24 uur van Le Mans. “Zolang ik gezond blijf, zal ik ook blijven fietsen”, vertelt hij met een glimlach.
 2. Directeur slaakt noodkreet na nieuwe besmetting in Genks woonzorgcentrum: “Vaccinatie en coronapas? Niet voldoende”
  Genk

  Directeur slaakt noodkreet na nieuwe besmetting in Genks woonzorg­cen­trum: “Vaccinatie en coronapas? Niet voldoende”

  De woonzorgcentra van het Zorgbedrijf Ouderenzorg Genk (ZOG) kampen opnieuw met coronabesmettingen, dit keer in woonzorgcentrum Toermalien. Zeker zes van de zestien bewoners zijn daar besmet, net als vier medewerkers. Dat terwijl de bewoners en medewerkers allen gevaccineerd zijn. Jos Aben, directeur van de Genkse woonzorgcentra, slaakt een noodkreet. “Blijf u aan de maatregelen houden.”