Illustratie.
Volledig scherm
Illustratie. © Mine Dalemans

Politie-agente vrijgesproken in drugsdossier, maar tuchtprocedure voor andere feiten loopt nog

SINT-TRUIDENEen agente van de politiezone Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken is vrijgesproken voor het dealen van drugs. J.V. werd verdacht gemaakt omdat ze bij een koppel cannabisgebruikers over de vloer kwam. Dat de inspecteur zelf gelinkt werd aan drugs, vond de rechter niet bewezen.

 1. Jean (47) verloor bijna zijn been na aanrijding door stadsbus, vandaag is hij één van de meest succesvolle marathonfietsers ter wereld: “Op mijn werk krijg ik alle vrijheid om te trainen”
  PREMIUM
  Alken

  Jean (47) verloor bijna zijn been na aanrijding door stadsbus, vandaag is hij één van de meest succesvol­le marathon­fiet­sers ter wereld: “Op mijn werk krijg ik alle vrijheid om te trainen”

  Het levensverhaal van Jean Biermans (47) leest als een boek. In 1991 verloor hij bijna zijn been na een zware aanrijding door een stadsbus. Als bij wonder bleef hij gespaard van een amputatie en tijdens zijn revalidatie werd hij verliefd op de fiets. Onlangs nog won hij met zijn ploeg de 24 uur van Le Mans. “Zolang ik gezond blijf, zal ik ook blijven fietsen”, vertelt hij met een glimlach.
 1. Organisator Extrema Outdoor aangeslagen na dood van bezoeker: “Nieuws sloeg in als een bom”
  Houthalen-Helchteren

  Organisa­tor Extrema Outdoor aangesla­gen na dood van bezoeker: “Nieuws sloeg in als een bom”

  De eerste avond van dancefestival Extrema Outdoor had een bevrijdingsfeest moeten worden, maar sloeg uiteindelijk om in een nachtmerrie. Een feestende vijftiger uit Nederland werd rond 9 uur ‘s avonds onwel op het festivalterrein en overleed later op de avond in het Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk. De organisatie van Extrema Outdoor reageert ontzet: “Onwezenlijk nieuws", klinkt het.
 2. Politiezones uit hele land naar ‘Police Drone Day’ in Hasselt: “Technologie wordt steeds belangrijker in politiewerking”
  PREMIUM
  Hasselt

  Politiezo­nes uit hele land naar ‘Police Drone Day’ in Hasselt: “Technolo­gie wordt steeds belangrij­ker in politiewer­king”

  Op initiatief van de politie Limburg Regio Hoofdstad (LRH) vindt vandaag voor het eerst de ‘Police Drone Day’ plaats op het vliegveld Aero Kiewit in Hasselt. Liefst 180 werkkrachten van politiezones en hulpverleningsdiensten over heel het land trokken erheen om expertise en informatie uit te wisselen. “Een absolute noodzaak, want het laatste jaar werden we gebombardeerd met vragen over drones en de werking errond”, aldus de politiezone Limburg Regio Hoofdstad.