Peter van Dam en Kenny Herck van Groen.
Volledig scherm
Peter van Dam en Kenny Herck van Groen. © Kenny Herck

Plannen voor geveltuinen in Sint-Truiden komen eraan

“Ze worden al langer gevraagd, al langer beloofd, en mogelijk komen ze er nu echt: geveltuinen in de straten van Sint-Truiden”, zegt Peter van Dam, het Truiense gemeenteraadslid van Groen, die aanstaande maandag de schepen van Natuur Ingrid Kempeneers (CD&V) daarover zal interpelleren.

 1. Vijftien Truiense restaurants scoren in nieuwste editie van Gault&Millau Gids
  Sint-Truiden

  Vijftien Truiense restau­rants scoren in nieuwste editie van Gault&Millau Gids

  Maandagmiddag is de 18de editie van de Gault&Millau Gids virtueel voorgesteld. Daarin scoren maar liefst 15 Truiense restaurants minstens een 12/20, en kreeg het nieuwe Truiense restaurant ‘Blanc by Aytems’ in de Diesterstraat de prijs ‘Ontdekking van het jaar Vlaanderen’ én een score van 13,5/20. De twee Truiense horecaondernemers Stadt van Luijck en Bistro Zutt stijgen verder naar 16/20 en 14/20. Nieuwkomers in de lijst zijn Aurum By Gary Kirchens met 15,5/20 en Bistro Sacre Coeur met 12/20.
 2. Hasselaar belaagt ex met oude naaktbeelden: 1 jaar cel met uitstel
  Hasselt

  Hasselaar belaagt ex met oude naaktbeel­den: 1 jaar cel met uitstel

  Een 59-jarige man uit Hasselt krijgt één jaar cel met uitstel voor de jarenlange belaging van zijn ex-partner. Tussen het najaar van 2017 en begin 2019 bleef hij haar sms-berichten en mails sturen waarin hij vaak alludeerde op de naaktfoto’s en -filmpjes die hij nog in zijn bezit had. Hij werd geregeld aangemaand om zijn gedrag te stoppen, maar kon zich niet inhouden. Om te ontkomen aan een effectieve celstraf, moet hij zich nu laten begeleiden. Op burgerlijk gebied dient hij het slachtoffer 2.797,82 euro te betalen.
 3. Zo blijft je lievelingshandtas altijd mooi

  Zo blijft je lievelings­hand­tas altijd mooi

  Voor een tas uit kwaliteitsleder tel je al snel een flink budget neer. Hou dat bedrag even voor ogen wanneer je ’s ochtends je favoriete tas om de arm zwiert. Behandel je tas met zorg. Bewaar make-up en vloeistoffen in een apart binnentasje om morsincidenten te vermijden en wees voorzichtig met balpennen. Inktvlekken kunnen het leder onherroepelijk beschadigen. Neem je tas vast met droge handen. Toegeven, in tijden waarin we voortdurend onze handen ontsmetten kan dat best een uitdaging zijn, maar je handtas zal je dankbaar zijn. Ook zweet en vette handcrèmes kunnen het handvat van je tas trouwens donkerder doen kleuren. En last but not least: hou er rekening mee dat een nieuwe jeans vaak kleur afgeeft. Je favoriete nude bag zet je dus liever niet tegen je benen aan!
 1. Morgen vieren de Amerikanen Thanksgiving. Maar wat is dat?
  Play

  Morgen vieren de Amerikanen Thanksgi­ving. Maar wat is dat?

 2. Skydiver springt uit ballon en slingert boven Californië
  Play

  Skydiver springt uit ballon en slingert boven Californië