Het nieuwe zwembad van Sint-Truiden zal niet op 2 april, maar aan het einde van volgende maand openen.
Volledig scherm
Het nieuwe zwembad van Sint-Truiden zal niet op 2 april, maar aan het einde van volgende maand openen. © Karolien Coenen

Opening Bloesembad in Sint-Truiden uitgesteld naar eind april

Sint-TruidenDe officiële opening van het LAGO Bloesembad in Sint-Truiden, die gepland stond op vrijdag 2 april, wordt uitgesteld naar eind april. Gezien de huidige coronamaatregelen en de stijging van het aantal besmettingen is het voor de stad onmogelijk om een officiële, coronaveilige opening te organiseren. 

 1. Keert Veerle Heeren in juli terug als burgemeester, nog voordat het auditonderzoek afgerond is? “Voor Vooruit zou dat een duidelijk teken van arrogantie zijn”
  Sint-Truiden

  Keert Veerle Heeren in juli terug als burgemees­ter, nog voordat het auditonder­zoek afgerond is? “Voor Vooruit zou dat een duidelijk teken van arrogantie zijn”

  Nu CD&V Sint-Truiden het vertrouwen in partijgenoot en gemeenteraadslid Carl Nijssens opgezegd heeft, rijst een nieuwe vraag in de Truiense politiek. Wanneer keert CD&V-burgemeester Veerle Heeren, na de hele vaccinatieheisa, terug? Al een maand lang is het waarnemend burgemeester Jelle Engelbosch (N-VA) die haar taak overneemt, al meldt Engelbosch dat haar ziekenbriefje vervalt op 16 juli.
 2. Sint-Trudo Ziekenhuis is na zwaar getroffen periode eindelijk coronavrij: “Het ‘normale’ leven? Daar werken we naartoe”
  PREMIUM
  Sint-Truiden

  Sint-Tru­do Ziekenhuis is na zwaar getroffen periode eindelijk coronavrij: “Het ‘normale’ leven? Daar werken we naartoe”

  Minder dan 300 coronapatiënten in ons land krijgen intensieve zorg, maar het Sint-Trudo Ziekenhuis – dat in de eerste golf zwaar getroffen werd – kan eindelijk weer ademhalen. Twee weken lang bleven de zorgverleners daar gespaard van patiënten op de corona-afdeling. Het Truiense ziekenhuis is zo – samen met het Hasseltse Jessa Ziekenhuis – één van de vijf coronavrije ziekenhuizen in heel Vlaanderen, en dat is een enorme opluchting. “Eindelijk krijgen we als zorgverleners opnieuw de tijd om samen te zijn. Wat een onbetaalbaar gevoel.” Onze redactie ging op bezoek in het ziekenhuis.