Koen Vanmechelen (55) kijkt uit om weer bij Quirine (links) en de rest van het Cosmocafé-team terecht te kunnen.
Volledig scherm
PREMIUM
Koen Vanmechelen (55) kijkt uit om weer bij Quirine (links) en de rest van het Cosmocafé-team terecht te kunnen. © Mine Dalemans

Op welk terras je kunstenaar Koen Vanmechelen (55) dit weekend zal vinden? “Bij het Cosmocafé, waar ik eindelijk weer creatieve plannen met anderen kan smeden”

Sint-TruidenEindelijk is het zover: de heropening van de terrassen. Een langverwacht moment waar niet alleen de horeca-uitbaters van zullen genieten, maar natuurlijk ook de trouwe terrasganger. Zoals kunstenaar Koen Vanmechelen (55), die dit weekend terugkeert naar het Cosmocafé op de Grote Markt in zijn geboortestad Sint-Truiden. “En dat vól verwachting", lacht hij. 

 1. Cosmo Café zorgt voor feestelijk EK-dorp met Chicaz Beauty Bar en café Bistroke: “Waar Truienaars het ‘normale’ leven weer stilaan kunnen oppikken”
  PREMIUM
  Sint-Truiden

  Cosmo Café zorgt voor feestelijk EK-dorp met Chicaz Beauty Bar en café Bistroke: “Waar Truienaars het ‘normale’ leven weer stilaan kunnen oppikken”

  Truiense voetbalfans die nog de perfecte locatie zoeken om zaterdag voor onze Rode Duivels te supporteren, onthouden best één adres: de Groenmarkt. Daar slaan Cosmo Café, Chicaz Beauty Bar en café Bistroke de handen in elkaar voor een feestelijk EK-dorp...op hun eigen terras. Denk aan grote TV-schermen, een kwalitatief driegangenmenu én een make-upstand om zeker die Belgische driekleur op je gezicht te laten toveren.
 2. Nieuw wijnhotel met bar opent zaterdag de deuren in Tongeren: “Logeren tussen wijnen en Romeinen”
  PREMIUM
  Tongeren

  Nieuw wijnhotel met bar opent zaterdag de deuren in Tongeren: “Logeren tussen wijnen en Romeinen”

  In Tongeren opent zaterdag het Vinotel X, inclusief bar. Het nieuwe hotel met acht kamers staat volledig in het teken van wijn. Zowel lokale als buitenlandse soorten zijn er te vinden. “Al tweeduizend jaar wordt er wijn verbouwd in en rond Tongeren. Het is fijn dat de zaakvoerders hierop inspelen”, reageert burgemeester Patrick Dewael (Open Vld). Wij mochten al eens een kijkje nemen.