De Truiense gemeenteraad keurde het nieuwe subsidiereglement goed, waarin de stad meer aandacht zal schenken aan verschillende normen.
Volledig scherm
De Truiense gemeenteraad keurde het nieuwe subsidiereglement goed, waarin de stad meer aandacht zal schenken aan verschillende normen. © Karolien Coenen

Nieuw subsidiereglement geeft stadsbestuur meer inspraak in evenementen

Sint-TruidenDe Truiense gemeenteraad heeft een nieuw subsidiereglement voor evenementen goedgekeurd. Dat moet ervoor zorgen dat het stadsbestuur meer inspraak krijgt in het inhoudelijk programma van events en hoe die het beste kunnen aansluiten bij het gewenste imago van de stad.

 1. IN BEELD. Zomerbar ‘Jardin du Commandeur’ opent morgen in Kasteel van Ordingen: “Geen feestjes tot ‘s nachts, maar gezellig samenzijn in een prachtige omgeving”
  Sint-Truiden

  IN BEELD. Zomerbar ‘Jardin du Commandeur’ opent morgen in Kasteel van Ordingen: “Geen feestjes tot ‘s nachts, maar gezellig samenzijn in een prachtige omgeving”

  De Velmse Bloesembar is nog maar net gesloten, of de zomerbar staat al klaar. Vanaf morgen zijn Truienaars, bezoekers en toeristen welkom bij de gezellige ‘Jardin du Commandeur’ aan het Kasteel van Ordingen. Horecaondernemer Jerome Fontaine en zijn team ontfermen zich over het fijne ontvangst met een hapje, een drankje en een toplocatie terwijl de gasten en de zon er moeten zorgen voor de perfecte zomersfeer.
 2. Sint-Truiden herdenkt de nazirazzia met tentoonstelling ‘Onze Oorlog’
  Sint-Truiden

  Sint-Trui­den herdenkt de nazirazzia met tentoon­stel­ling ‘Onze Oorlog’

  Op 22 mei weerklinkt in Sint-Truiden traditiegetrouw de Last Post ter nagedachtenis van de slachtoffers van de Nazirazzia van 25 mei 1943. Familieleden van slachtoffers en oud-strijders van de Tweede Wereldoorlog komen samen voor de jaarlijkse herdenkingsplechtigheid en eredienst, maar dit jaar ook voor opening van tentoonstelling ‘Onze Oorlog’ die het verhaal van een Truiense verzetsheld vertelt.
 3. Zo VeloVeilig is Sint-Truiden: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente
  Sint-Truiden

  Zo VeloVeilig is Sint-Trui­den: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente

  De inwoners van Sint-Truiden hebben 120 gevaarlijke fietspunten aangeduid op de VeloVeilig-kaart. Dat blijkt uit het grootste fietsonderzoek ooit van Vlaanderen dat HLN gehouden heeft. Die gevaarlijke punten werden gebundeld op een gedetailleerde kaart, waarmee we andere fietsers waarschuwen en de overheid laten weten waar er nog werk aan de winkel is. Ontdek hier het volledige rapport en alle onveilige situaties in uw regio.