Het WZC Triamant Haspengouw heeft alvast 57 personeelsleden kunnen inenten bovenop de 190 bewoners afgelopen donderdag.
Volledig scherm
Het WZC Triamant Haspengouw heeft alvast 57 personeelsleden kunnen inenten bovenop de 190 bewoners afgelopen donderdag. © Karolien Coenen

Niet vijf, maar zeven dosissen uit vaccinflesje: al 57 personeelsleden van woonzorgcentrum Triamant gevaccineerd

Sint-TruidenDonderdag kregen de 190 bewoners van het Truiense woonzorgcentrum Triamant Haspengouw de eerste coronavaccins in Limburg toegediend én volgde er een verrassing. De verpleegkundigen konden zeven dosissen uit één vaccinatieflesje halen, in plaats van slechts vijf. Daardoor hebben alvast 57 personeelsleden hun eerste prik tegen het virus gekregen. 

 1. Corona-uitbraak in Sint-Trudo niet te wijten aan Britse coronavariant, wél de klassieke: “Maar ook die veroorzaakt gevaarlijke situaties”
  PREMIUM
  Sint-Truiden

  Corona-uit­braak in Sint-Tru­do niet te wijten aan Britse coronavari­ant, wél de klassieke: “Maar ook die veroor­zaakt gevaarlij­ke situaties”

  Na de uitbraak in Sint-Trudo rees de vraag of het om de Britse coronavariant ging, maar een week later bevestigt het ziekenhuis nu opnieuw: dat is niet het geval. De positieve coronastalen tonen wél een hogere besmettelijkheidsgraad aan. Dagelijks worden ook nog steeds nieuwe coronapatiënten opgenomen, en telt Sint-Trudo momenteel 31 coronapatiënten waarvan drie op intensieve zorgen. “Voor zo’n hoog besmettingsaantal hoeft het helemaal geen variant te zijn”, waarschuwt microbioloog Geert Molenberghs.
 1. Ook Biden krijgt het soms op zijn heupen van journalisten: "Man, geef me toch even!"
  Play

  Ook Biden krijgt het soms op zijn heupen van journalis­ten: "Man, geef me toch even!"

 2. Joodse vrouw niet opgezet met oproepingsbrief: "Bart De Wever wil niet stigmatiseren, maar ik verwacht mijn gele ster al in de brievenbus"
  Play

  Joodse vrouw niet opgezet met oproepings­brief: "Bart De Wever wil niet stigmatise­ren, maar ik verwacht mijn gele ster al in de brievenbus"