Mogelijks draagt Engelbosch komende maandagavond nog steeds de burgemeesterssjerp tijdens de gemeenteraad.
Volledig scherm
PREMIUM
Mogelijks draagt Engelbosch komende maandagavond nog steeds de burgemeesterssjerp tijdens de gemeenteraad. © Mine Dalemans

Na aangekondigd ontslag: blijft Jelle Engelbosch toch nog enige tijd waarnemend burgemeester?

Sint-TruidenJelle Engelbosch kondigde afgelopen maandag zijn ontslag als schepen en waarnemend burgemeester aan. Acht dagen later zal hij mogelijks tóch nog de burgemeesterssjerp dragen tijdens de gemeenteraad van aankomende maandag. “Engelbosch doet net alsof het rapport van Audit Vlaanderen niet bestaat en nooit bestaan heeft”, reageert oppositiepartij Vooruit scherp.

 1. Dries Lahraoui (ZVK Eisden-Dorp) wil ondanks een operatie de Limburgse derby niet missen: “We willen het beste team van Limburg worden”
  FUTSAL EERSTE NATIONALE

  Dries Lahraoui (ZVK Eis­den-Dorp) wil ondanks een operatie de Limburgse derby niet missen: “We willen het beste team van Limburg worden”

  ZVK Eisden-Dorp verwacht vrijdagavond een volle sporthal ‘de Helix’ voor de Limburgse derby tegen Full Hasselt. De voorbije jaren zorgde deze confrontatie steeds veel strijd, spanning en een ongelooflijke ambiance. Dat zal vrijdag niet anders zijn. Eisden nam een prima seizoenstart en draaide het hele seizoen mee in de veilige middenmoot. Hasselt daarentegen moest een tijdje wachten vooraleer de motor echt aansloeg, maar zit na een inhaalbeweging de Maasmechelaars op de hielen. “We willen het seizoen afsluiten als beste Limburgse ploeg. Winnen tegen Hasselt is dus een must”, klinkt Eisdens doelman Dries Lahraoui resoluut.
 2. Wil jij werken in UNESCO werelderfgoed? Nieuwe eigenaar zet kantoor in Truiens torenhuis te huur
  PREMIUM
  Sint-Truiden

  Wil jij werken in UNESCO werelderf­goed? Nieuwe eigenaar zet kantoor in Truiens torenhuis te huur

  Het 17de-eeuwse ‘torenhuis' op het Begijnhof van Sint-Truiden heeft een nieuwe eigenaar. Die zal zelf op de bovenste verdiepingen komen wonen, maar zoekt nog een invulling voor het gelijkvloers. Geïnteresseerden kunnen een deel van het unieke pand nu zelfs huren als kantoorruimte. “En dat is allesbehalve een kille werkplek”, toont vastgoedmakelaar Patrick Minnaert ons.
 1. Te weinig expats en te weinig geld maken Limburgse internationale school nog onhaalbaar
  Limburg

  Te weinig expats en te weinig geld maken Limburgse internatio­na­le school nog onhaalbaar

  Er is voorlopig nog geen markt voor een internationale school in Limburg. Dat blijkt uit de studie die de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij Limburg (POM) de afgelopen zes maanden liet uitvoeren. Er zijn momenteel te weinig kinderen van expats en het inschrijvingsgeld zou te duur zijn om zo’n school op te richten. “Maar we moeten wel blijven inzetten op internationalisering", klinkt het.
 2. Hasselt krijgt 200 gloednieuwe elektrische deelfietsen in april, maar laat elektrische steps voorlopig achterwege: “Geen meerwaarde én gevaarlijk”
  PREMIUM
  Hasselt

  Hasselt krijgt 200 gloednieu­we elektri­sche deelfiet­sen in april, maar laat elektri­sche steps voorlopig achterwege: “Geen meerwaarde én gevaarlijk”

  Vanaf april start Hasselt met de uitrol van 200 gloednieuwe elektrische deelfietsen in het straatbeeld. De stad gaat daarvoor een samenwerking aan met het bedrijf Hoppy, maar wacht opvallend genoeg nog even met de elektrische steps. “Ze bieden geen meerwaarde, zijn gevaarlijk en de wetgeving rond veilig gebruik kan beter", vindt bevoegde schepen Marc Schepers (RoodGroen+).