Museum DE MINDERE in Sint-Truiden verlengt de expo Bacongo Limburg en verrast haar bezoekers binnenkort met een online lezing.
Volledig scherm
Museum DE MINDERE in Sint-Truiden verlengt de expo Bacongo Limburg en verrast haar bezoekers binnenkort met een online lezing. © Karolien Coenen

Museum DE MINDERE verlengt expo ‘Bacongo Limburg’ tot 21 maart (én voegt online lezing toe)

Sint-TruidenSinds begin deze maand loopt de expo ‘Bacongo Limburg’ in het museum DE MINDERE in Sint-Truiden. Die tentoonstelling wordt nu tot 21 maart 2021 verlengd, onder impuls van Erfgoed Haspengouw. Tot dan kunnen bezoekers via getuigenissen, dagboeken, foto’s en films ontdekken welke impact het koloniale verleden vandaag nog heeft. Op 4 februari voegt het Truiens museum daar nog een online lezing aan toe met Tom Kenis als samensteller van Bacongo Limburg.

 1. “Erdogan-school in Vlaanderen is ergste wat onze kinderen kan overkomen”: Demir boos dat Raad van State beslissing om Genkse islamschool te verhinderen vernietigt
  PREMIUM
  Genk

  “Erdogan-school in Vlaanderen is ergste wat onze kinderen kan overkomen”: Demir boos dat Raad van State beslissing om Genkse islam­school te verhinde­ren vernietigt

  De Raad Van State vernietigt de beslissing van de Vlaamse minister van Onderwijs, Ben Weyts (N-VA), om de erkenning van een islamitisch geïnspireerde school in Genk te weigeren. Minister Weyts zegt alles eraan te blijven doen om de oprichting van de school te verhinderen. De Genkse minister Zuhal Demir reageert verbolgen. “Een Erdogan-school in Vlaanderen is ergste wat onze kinderen kan overkomen.”
 2. Van de droomhuisjes in uw tuin naar een eigen pretpark: maak kennis met Siemon (31) en Lars (26). “Onze teamleden zijn minstens even zot als wijzelf”
  PREMIUM
  Balen/Lommel/Antwerpen

  Van de droomhuis­jes in uw tuin naar een eigen pretpark: maak kennis met Siemon (31) en Lars (26). “Onze teamleden zijn minstens even zot als wijzelf”

  Ze bouwden voor al droomhuisjes voor klein en groot en konden Studio 100 als klant strikken om attracties aan te kleden. Nu volgt een nieuwe mijlpaal voor het bedrijfje Eye-Opener van Siemon en Lars: ze willen een eigen indoorpretpark creëren, een ‘belevingswereld’ waar magie en fantasie centraal staan. “We zitten op een rollercoaster en hij lijkt maar niet te stoppen”, glimlacht het creatieve duo.