Museum DE MINDERE in Sint-Truiden verlengt de expo Bacongo Limburg en verrast haar bezoekers binnenkort met een online lezing.
Volledig scherm
Museum DE MINDERE in Sint-Truiden verlengt de expo Bacongo Limburg en verrast haar bezoekers binnenkort met een online lezing. © Karolien Coenen

Museum DE MINDERE verlengt expo ‘Bacongo Limburg’ tot 21 maart (én voegt online lezing toe)

Sint-TruidenSinds begin deze maand loopt de expo ‘Bacongo Limburg’ in het museum DE MINDERE in Sint-Truiden. Die tentoonstelling wordt nu tot 21 maart 2021 verlengd, onder impuls van Erfgoed Haspengouw. Tot dan kunnen bezoekers via getuigenissen, dagboeken, foto’s en films ontdekken welke impact het koloniale verleden vandaag nog heeft. Op 4 februari voegt het Truiens museum daar nog een online lezing aan toe met Tom Kenis als samensteller van Bacongo Limburg.

 1. Ontevreden Genk-supporters gaan in gesprek met bestuur: “Alles bleef rustig”
  Genk

  Ontevreden Gen­k-supporters gaan in gesprek met bestuur: “Alles bleef rustig”

  Na de nederlaag zondagavond tegen Beerschot (1-2), was het voor enkele supporters van KRC Genk tijd om actie te ondernemen. Een dertigtal supporters wachtten het bestuur op aan de inkom van de Luminus Arena. Dat bevestigt politie CARMA. De supporters zijn al enkele weken ontevreden over het spelniveau van hun club en eisten tekst en uitleg. “Ze hebben een gesprek gehad met het bestuur. Alles bleef rustig, er waren geen incidenten”, vertelt de politie.
 1. Babette showt haar paaldans-skills aan haar date Jony in Blijven Slapen
  Play

  Babette showt haar paal­dans-skills aan haar date Jony in Blijven Slapen

 2. Dashcam filmt 'wielerterrorist' in Limburg
  Play

  Dashcam filmt 'wielerter­ro­rist' in Limburg