Minister Kitir bracht de nacht buiten door en kreeg het niet warm.
Volledig scherm
Minister Kitir bracht de nacht buiten door en kreeg het niet warm. © RV

Minister Kitir brengt nacht als dakloze door in Sint-Truiden: “Dakloos worden is geen individuele verantwoordelijkheid”

Sint-TruidenMinister van Ontwikkelingssamenwerking Meryame Kitir (Vooruit) heeft vrijdag, samen met een zeventigtal Sint-Truidenaars, de nacht onder de blote hemel doorgebracht. Ze deed dat aan de vooravond van de Conferentie tegen Dakloosheid, die maandag in Madrid begint. Limburg telde vorig jaar nog 1.200 daklozen. De minister wil investeren in een Housing First-project.

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. BINNENKIJKER. Wonen op de set van Rundskop in stulpje met 20 slaapkamers en buitenzwembad? Voor 2,45 miljoen is het kasteel van Velm van u
  PREMIUM

  BINNENKIJ­KER. Wonen op de set van Rundskop in stulpje met 20 slaapka­mers en buitenzwem­bad? Voor 2,45 miljoen is het kasteel van Velm van u

  Op zoek naar een nieuwe stek in het hart van Haspengouw en mag het wel wat meer zijn? Wat dacht u van een optrekje in de Truiense deelgemeente Velm, met maar liefst 20 slaapkamers, meerdere badkamers en een inrichting die geschiedenis en bijzondere verhalen ademt? Onze reporter ging op verkenning in het kasteel met uitgebreide parktuin. “Ja, er komt toch een bepaalde levensstijl bij kijken.”
  Sint-Truiden
 3. “Hij stond dag en nacht aan mijn huis... Dan is die alarmknop een wereld van verschil”: mobiel stalkingalarm moet ook Limburgse slachtoffers helpen
  PREMIUM

  “Hij stond dag en nacht aan mijn huis... Dan is die alarmknop een wereld van verschil”: mobiel stal­kingalarm moet ook Limburgse slachtof­fers helpen

  Limburgers die slachtoffer zijn van stalking en intrafamiliaal geweld, kunnen voortaan een beroep doen op het mobiele stalkingalarm. Met slechts één druk op de alarmknop die ze onder hun kleren dragen, kunnen slachtoffers de politie oproepen. In totaal worden 100 exemplaren in Limburg uitgerold. “Zonder die knop is het machteloos afwachten tot wanneer het compleet uit de hand loopt", getuigt Karen. Zij legt uit wat die knop voor haar betekent, als slachtoffer van een stalker.
  Hasselt