Tom Herck haalde de voorbije weken de wereldpers en joeg conservatieve katholieken de gordijnen in.
Volledig scherm
Tom Herck haalde de voorbije weken de wereldpers en joeg conservatieve katholieken de gordijnen in. © Foto Erik Jamar

"Mijn mama, zij was pas écht rock-'n-roll"

Met een gekruisigde koe in Kuttekoven haalde Tom Herck (33) de wereldpers en jaagde hij conservatieve katholieken in ons land op stang. Maar achter die schenenschopper uit Sint-Truiden schuilt een man die nog alle dagen opzoek is naar zichzelf. "Ik deed ooit een DNA-test om te zien wie ik écht ben. Half Truieneer, half Balkan. Heerlijk toch?"

 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 2. “Nee, een reservaat voor wolven in Limburg is niet haalbaar”: Limburgse burgemeesters op zelfde lijn na overleg
  Limburg

  “Nee, een reservaat voor wolven in Limburg is niet haalbaar”: Limburgse burgemees­ters op zelfde lijn na overleg

  Deze namiddag vond een online overleg plaats tussen alle Limburgse gemeenten, de gouverneur, het Agentschap Natuur en Bos én het Wolf Fencing Team. Bedoeling was om vooral informatie uit te wisselen, en vragen beantwoord te krijgen. Het idee om een soort reservaat af te rasteren waar de wolven in leven werd ook weer op tafel gegooid, maar duidelijk uitgelegd waarom dat niet haalbaar is. “Belangrijk dat alle burgemeesters dezelfde informatie hebben en communiceren aan hun burgers”, zegt gouverneur Jos Lantmeeters (N-VA).
 1. RESTOTIP. Apéro Boules in Hasselt: “Genieten van fingerfood en burgers tijdens gezellig potje ‘boules’”
  PREMIUM
  Hasselt

  RESTOTIP. Apéro Boules in Hasselt: “Genieten van fingerfood en burgers tijdens gezellig potje ‘boules’”

  Hasselaren die in deze tijden een gezellige avond met vrienden of familie nog meer dan ooit weten te waarderen, kunnen sinds kort terecht bij Apéro Boules. Sinds afgelopen zomer is deze gloednieuwe zaak gelegen op Quartier Bleu, waar iedereen voortaan kan genieten van een potje ‘jeu de boules’ tijdens fingerfood, tapas of een smaakvolle burger. Wij proefden met plezier.