Moeder Elke Kellens (36) uit Sint-Truiden trok met haar dochtertje Jamina (3) en leerling van school Schuttershof naar de huisarts voor een coronatest: die testte positief op de Britse coronavariant.
Volledig scherm
PREMIUM
Moeder Elke Kellens (36) uit Sint-Truiden trok met haar dochtertje Jamina (3) en leerling van school Schuttershof naar de huisarts voor een coronatest: die testte positief op de Britse coronavariant. © Karolien Coenen

“Mijn dochter van 3 is besmet met de Britse variant. Test dus ook erg jonge kinderen, aub!”: moeder vraagt Sint-Truiden om strategie aan te passen

Sint-TruidenEr wordt breed getest onder leerkrachten en leerlingen in Sint-Truiden, nu daar de gevreesde Britse coronavariant al enkele dagen rond raast. Maar niet bij kinderen jonger dan 6 jaar, en dat is voor Elke Kellens (36) een grote fout. “Mijn dochter Jamina (3) heeft positief getest op die Britse variant, net als haar vader — die zelfs een ‘superverspreider’ is. Wie weet hoeveel mensen wij besmet hadden indien we niet zelf naar de huisarts getrokken waren voor een test?”

 1. PVDA Sint-Truiden geeft bloemen aan loketbediende NMBS om zondagssluiting aan te klagen
  Sint-Truiden

  PVDA Sint-Trui­den geeft bloemen aan loketbe­dien­de NMBS om zondags­slui­ting aan te klagen

  PVDA Sint-Truiden is niet te spreken over de afbouw van de dienstverlening bij de NMBS. De lokale PVDA-afdeling overhandigde daarom afgelopen zondag een bosje bloemen aan de loketbediende. De laatste zondag, nu de Truiense loketten die dag vanaf 1 maart definitief zullen sluiten. “Wij vinden hun werk namelijk wél nuttig”, aldus de partij, die tevens een petitie is gestart.
 1. Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag
  Play

  Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensover­schrij­dend gedrag

 2. Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht
  Play
  bizar

  Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht