De marketingcampagne voor de rode peer valt niet bij iedereen in goede aarde.
Volledig scherm
De marketingcampagne voor de rode peer valt niet bij iedereen in goede aarde. © Mine Dalemans

Mascotte van nieuwe rode peer krijgt kritiek: “Turende indiaan is ongepast”

De eerste volledig rode peer, de Red Modoc, ligt al vanaf november in de grootwarenhuizen. “De Red Modoc is meteen de roodhuid onder de peren”, zegt Dominiek Noppe van Vergro. En om hun boodschap kracht bij te zetten tuurt sinds kort een immense indiaan de Haspengouwse horizon af. “Ongepast en aangebrand”, vindt het Truiense gemeenteraadslid Eddy El Herbouti (sp.a).

3 reacties

 • Chris Verburgh

  3 jaar geleden
  Belachelijk, heeft die gemeenteraadslid geen belangerijk werk te doen op de gemeente?...misschien uit verveling
 • Jos Fruru

  3 jaar geleden
  Dat ze daar eens een beetje volwassen worden hé, en niet achter alles en nog wat iets gaan zoeken dat er niet is. Kleuters!
 • Wilfried Van der Sijpe

  3 jaar geleden
  Waar is de tijd dat we ongedwongen en zonder op onze vingers te worden getikt onze indianenverhalen konden lezen: Winnetou en Old Shatterhand, Suske en Wiske in Bibbergoud, Andy en Bessy of naar de cowboy- en indianenfilms konden kijken. Daar werden de indianen ook zo afgebeeld en we hadden respect voor deze helden. Er is nooit sprake geweest van enig racisme. Hoe bekrompen zijn sommige mensen nu geworden.
 1. WK VOETBAL. Nog twee maanden tot Qatar, maar ligt Hasselt al wakker van de Rode Duivels? “Als stad hebben we nog maar één aanvraag voor een groot scherm binnen”
  PREMIUM
  Hasselt

  WK VOETBAL. Nog twee maanden tot Qatar, maar ligt Hasselt al wakker van de Rode Duivels? “Als stad hebben we nog maar één aanvraag voor een groot scherm binnen”

  Op 21 november start het Wereldkampioenschap Voetbal, maar daar lijkt Hasselt zich nauwelijks van bewust. Zo heeft de Stad Hasselt nog maar één aanvraag voor een groot scherm binnen en gaan ook de Hasseltse ondernemers waaronder drankenhandelaar Prik & Tik in Stevoort en traiteur Quetin een kalme periode tegemoet. “Het lijkt wel alsof niemand het gewend is om het WK Voetbal in de winter te vieren.”