De marketingcampagne voor de rode peer valt niet bij iedereen in goede aarde.
Volledig scherm
De marketingcampagne voor de rode peer valt niet bij iedereen in goede aarde. © Mine Dalemans

Mascotte van nieuwe rode peer krijgt kritiek: “Turende indiaan is ongepast”

De eerste volledig rode peer, de Red Modoc, ligt al vanaf november in de grootwarenhuizen. “De Red Modoc is meteen de roodhuid onder de peren”, zegt Dominiek Noppe van Vergro. En om hun boodschap kracht bij te zetten tuurt sinds kort een immense indiaan de Haspengouwse horizon af. “Ongepast en aangebrand”, vindt het Truiense gemeenteraadslid Eddy El Herbouti (sp.a).

3 reacties

 • Chris Verburgh

  2 jaar geleden
  Belachelijk, heeft die gemeenteraadslid geen belangerijk werk te doen op de gemeente?...misschien uit verveling
 • Jos Fruru

  2 jaar geleden
  Dat ze daar eens een beetje volwassen worden hé, en niet achter alles en nog wat iets gaan zoeken dat er niet is. Kleuters!
 • Wilfried Van der Sijpe

  2 jaar geleden
  Waar is de tijd dat we ongedwongen en zonder op onze vingers te worden getikt onze indianenverhalen konden lezen: Winnetou en Old Shatterhand, Suske en Wiske in Bibbergoud, Andy en Bessy of naar de cowboy- en indianenfilms konden kijken. Daar werden de indianen ook zo afgebeeld en we hadden respect voor deze helden. Er is nooit sprake geweest van enig racisme. Hoe bekrompen zijn sommige mensen nu geworden.
 1. Dartsen mag nog steeds, toch schort Limburgse Darts Liga de competitie op
  Limburg

  Dartsen mag nog steeds, toch schort Limburgse Darts Liga de competitie op

  Na de nieuwe samenkomst van het Overlegcomité is het nog steeds toegelaten om binnen te sporten, evenwel zonder publiek. Mag ik nog altijd biljarten en dartsen op café? Volgens FOD Economie wel: “Tot nader order is het gebruik van kans- en caféspelen - zoals biljart, snooker, kickers, darts - toegestaan. Klanten mogen die spelen ook rechtstaand spelen.” Toch schort de Limburgse Darts Liga de competitie op. “De maatregelen zijn te nipt en te streng geworden”, klinkt het in een mededeling. “Diverse ploegen hebben meerdere leden in quarantaine. We merken zelf ook een enorme verspreiding van het virus. Het bestuur heeft daarom besloten om de competitie op te schorten tot 2022. De drie spelweken van dit jaar zullen worden verplaatst.”