De tienjarige Lorenzo speechte.
Volledig scherm
PREMIUM
De tienjarige Lorenzo speechte. © Karolien Coenen

Lorenzo (10) ontroert iedereen op pakkend herdenkingsmoment voor coronaslachtoffers: “Opa, we zouden jouw verjaardag vieren en opeens was je weg”

In Sint-Truiden werden zondagvoormiddag de vele Zuid-Limburgse slachtoffers van het coronavirus herdacht. Het werd een pakkende herdenking waarbij vooral de tienjarige Lorenzo iedereen bij de keel greep. Hij getuigde over het verlies van zijn 59-jarige grootvader Luc Coopmans. “Ik ben boos op corona en boos op wat er gebeurt”, vertelde hij. 

 1. Truiense kunstenaar Dion Tsekouras fotografeert bewoners van Triamant achter glas: “Ik wil verbondenheid in moeilijke tijden tastbaar maken”
  Sint-Truiden

  Truiense kunstenaar Dion Tsekouras fotogra­feert bewoners van Triamant achter glas: “Ik wil verbonden­heid in moeilijke tijden tastbaar maken”

  ‘Veraf, dichtbij’. Zo heet het nieuwe kunstproject van de Truiense fotograaf en kunstenaar Dion Tsekouras. Daarin brengt hij bewoners, familieleden en medewerkers van het woonzorgcentrum Triamant in Velm voor zijn lens. Coronaproof weliswaar, want iedereen blijft veilig achter glas. In december rondt Dion het project af, én doet hij er die maand een houten levensboom met alle 493 namen van de bewoners bovenop. “Ik wil verbondenheid in moeilijke tijden tastbaar maken.”
 1. 2 jaar cel voor Truiense zestiger die slagen uitdeelt met samoeraizwaard
  Sint-Truiden

  2 jaar cel voor Truiense zestiger die slagen uitdeelt met samoerai­zwaard

  Een 63-jarige man uit Sint-Truiden is bij verstek veroordeeld tot een celstraf van twee jaar nadat hij op 17 juli 2018 slagen uitdeelde met een borstelsteel en een houten samoeraizwaard. Dat laatste ‘wapen’ sneuvelde bij de feiten. Het slachtoffer kon meer dan vier maanden niet gaan werken ten gevolge van zijn verwondingen. De zestiger werd in het verleden meermaals correctioneel veroordeeld en moet ook een boete betalen van 2.000 euro. Het samoeraizwaard wordt verbeurdverklaard.
 1. Vijf griezelige verrassingen in horrorgame ‘Dark Pictures: Little Hope’
  Play
  games

  Vijf griezelige verrassin­gen in horrorgame ‘Dark Pictures: Little Hope’

 2. Pijnlijk: losgekomen autowiel raakt auto en haalt motorrijder onderuit
  Play

  Pijnlijk: losgekomen autowiel raakt auto en haalt motorrij­der onderuit