Het zestigjarige Truiense Vlaams Parlementslid Ludwig Vandenhove (sp.a) bekleedt maar liefst 46 mandaten.
Volledig scherm
Het zestigjarige Truiense Vlaams Parlementslid Ludwig Vandenhove (sp.a) bekleedt maar liefst 46 mandaten. © Karolien Coenen

Limburgse mandatenkoning Ludwig Vandenhove (sp.a) bekleedt 46 mandaten: “Ik heb altijd aan politiek gedaan om macht te verwerven”

Het Rekenhof heeft vrijdag de lijst van de in 2018 uitgeoefende mandaten gepubliceerd. Opvallend, het zestigjarige Truiense Vlaams Parlementslid Ludwig Vandenhove (sp.a) bekleedt maar liefst 46 mandaten. “Politiek is voor mij een roeping”, zegt Vandenhove daar zelf over. “En dat maakt dat ik zeer actief ben in het lokaal verenigingsleven. Ik wil tussen de mensen zijn, ik wil weten wat er leeft.”

 1. Miss België-finaliste en militair Shana (22) stapt muziekwereld in met allereerste single: “Alles valt nu mooi op zijn plaats”
  Hasselt/Diest

  Miss Bel­gië-finaliste en militair Shana (22) stapt muziekwe­reld in met allereer­ste single: “Alles valt nu mooi op zijn plaats”

  Drie jaar geleden mochten we al met haar kennis maken als Miss België-finaliste, en vandaag is Shana Vanfraechem (22) opnieuw op weg om het podium te veroveren. De ambitieuze jongedame en ingeweken Hasselaar brengt vrijdag haar eerste single ‘LOEV’ uit, mét verschijning van ex-‘Tempation Island’-deelnemer Fabrizio Tzinaridis in de bijhorende videoclip. En het zal niet haar laatste hit zijn. “Mijn twee volgende nummers staan ook al klaar om af te vuren", lacht Shana.
 2. Woning in Wilderen getroffen door uitslaande brand
  Wilderen

  Woning in Wilderen getroffen door uitslaande brand

  Zaterdagmiddag woedde een hevige woningbrand in Wilderen. Het vuur ontstond rond 14 uur in de keuken en vervolgens sloegen de vlammen uit de ramen en het dak van het achtergebouw. Uiteindelijk werden ook de bovenverdieping en zolder getroffen. De brandweer kwam ter plaatse, maar kon het huis niet meer vrijwaren. De woning is bijgevolg onbewoonbaar. Er moest nog een hele tijd worden nageblust. Er raakte gelukkig niemand gewond bij deze gebeurtenissen.
 1. Dat gaat bijna fout: man redt bromfietser van rollende banden
  Play

  Dat gaat bijna fout: man redt bromfiet­ser van rollende banden

 2. Een donut eten bij het nieuwe filiaal Dunkin' Donuts in Gent? Dat is dan even aanschuiven
  Play

  Een donut eten bij het nieuwe filiaal Dunkin' Donuts in Gent? Dat is dan even aanschui­ven