De leerlingen van de kleuterschool in Wilderen mochten 'Emma en Otis' voor het eerst ontdekken.
Volledig scherm
De leerlingen van de kleuterschool in Wilderen mochten 'Emma en Otis' voor het eerst ontdekken. © RV

Limburgse kleuters maken kennis met archeologie door nieuw boekje

LimburgOm kleuters op een leerrijke en uitdagende manier te laten kennismaken met archeologie, ontwikkelde kinderauteur en illustratrice Liesbet Slegers het exclusieve boekje ‘Emma en Otis vinden een muntje’. Met input van historici en archeologen en op vraag van de provincie Limburg wordt het boek deze week verdeeld in 1.750 Limburgse kleuterklassen.

  1. Ode van Zita (15) uit The Voice Kids aan overleden opa wordt uitgebracht als debuutsingle: “Hij was voor mij als een tweede papa”
    PREMIUM
    Genk

    Ode van Zita (15) uit The Voice Kids aan overleden opa wordt uitge­bracht als debuutsin­gle: “Hij was voor mij als een tweede papa”

    Eind april verscheen de 15-jarige Genkse Zita Paulussen in The Voice Kids. Ze zong er ‘Dancing in the Sky’ van Dani and Lizzy, een eerbetoon aan haar overleden opa en hetzelfde nummer dat ze op zijn begrafenis zong. Nu brengt ze het nummer ook uit als debuutsingle. “Toen ik destijds opa vertelde dat ik zou deelnemen aan The Voice, vond hij dat geweldig”, legt ze uit. Dit weekend brengt de jonge zangeres haar single tijdens Genk on Stage.