Hasp-O Zuid had voor eventjes een eigen radiozender op Rode Neuzen Dag.
Volledig scherm
PREMIUM
Hasp-O Zuid had voor eventjes een eigen radiozender op Rode Neuzen Dag. © RV

Leerlingen van Hasp-O Zuid maken eigen ‘Radio Gaga’ voor Rode Neuzen Dag

Sint-TruidenHet is vandaag Rode Neuzen Dag en dat gaat ook in middelbare school Hasp-O Zuid in Sint-Truiden niet onopgemerkt voorbij. Rode Neuzen Dag ijvert al zeven jaar lang voor meer aandacht voor de weerbaarheid en het mentaal welzijn van jongeren. “Om zo'n belangrijk goed doel te steunen houden we samen met onze leerlingen een koekjesverkoop, een markt met zelfgemaakte spulletjes én maken we een dag lang zelf radio", klinkt het in Hasp-O Zuid.

 1. Vijftiger riskeert 18 maanden cel voor seks met minderjarige asielzoeker: “Ik was echt geschrokken van zijn leeftijd”
  PREMIUM
  Hasselt

  Vijftiger riskeert 18 maanden cel voor seks met minderjari­ge asielzoe­ker: “Ik was echt geschrok­ken van zijn leeftijd”

  In de Hasseltse strafrechtbank kwam deze ochtend een zaak voor van een 55-jarige beklaagde die een seksuele relatie aanging met een minderjarige asielzoeker. De beklaagde gaf de 17-jarige jongen geld, naar eigen zeggen uit medelijden en om sigaretten te kopen. De procureur des konings was het daar niet mee eens: “Het is duidelijk dat de beklaagde op zoek was naar een kwetsbaar slachtoffer om seks mee te hebben tegen betaling.” De zaak kwam op een aparte manier aan het licht.
 2. HUIZENJACHT. Aalst bij Sint-Truiden: “Een open nieuwbouwwoning midden in de natuur vind je voor een half miljoen”
  PREMIUM
  Sint-Truiden

  HUIZEN­JACHT. Aalst bij Sint-Trui­den: “Een open nieuwbouw­wo­ning midden in de natuur vind je voor een half miljoen”

  Op zoek naar een nieuwe stek in Limburg of gewoon benieuwd naar de prijzen en waarom mensen er graag wonen? Elke week zoeken wij het voor jou uit met een lokale vastgoedexpert. Deze week bezoeken we de Truiense deelgemeente Aalst met makelaar Tineke Van Roey. “Mensen wonen hier voor de rust, maar die medaille heeft ook een keerzijde”, klinkt het.