Burgemeester Veerle Heeren (rechts) keek enthousiast toe hoe het eerste vaccin maandag bij Sonja Rochus werd toegediend.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Veerle Heeren (rechts) keek enthousiast toe hoe het eerste vaccin maandag bij Sonja Rochus werd toegediend. © Mine Dalemans

“Langverwacht lichtpunt na jaar vol kommer en kwel”: zorgverleners in eerste lijn krijgen eerste prik op Truiense Minderbroederssite

Sint-Truiden/Gingelom/NieuwerkerkenHet is een feit: de eerste vaccins op de Minderbroederssite in Sint-Truiden zijn toegediend. Van de 300 geleverde AstraZeneca-vaccins kregen zestig zorgverleners in de eerste lijn er maandag hun eerste prik, waarna de overige 220 vaccins komende donderdag en vrijdag volgen. “Een langverwacht lichtpunt, na een jaar vol kommer en kwel”, aldus burgemeester van Sint-Truiden Veerle Heeren (CD&V).

 1. Aspergeboerin krijgt twee jaar cel voor cannabisplantage en xtc-labo in haar kwekerij: “Zij stond aan de basis van de illegale drugsproductie”
  PREMIUM
  Dilsen-Stokkem

  Aspergeboe­rin krijgt twee jaar cel voor cannabis­plan­ta­ge en xtc-labo in haar kwekerij: “Zij stond aan de basis van de illegale drugspro­duc­tie”

  De 55-jarige Bocholtse die in 2015 samen met haar intussen overleden man H. een aspergekwekerij uitbaatte op domein Schootsheide in Elen (Dilsen-Stokkem) is veroordeeld tot een celstraf van twee jaar omdat ze enkele Nederlanders een cannabisplantage en een XTC-labo liet opzetten in een loods en een stal op haar domein. De illegale drugsproductie en -verkoop leverde bijna 300.000 euro op. Zelf had de vrouw de vrijspraak gevraagd omdat ze niets afwist van de drugs. De strafrechtbank volgde niet. “Zonder haar tussenkomst was dit onmogelijk geweest.”
 1. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven

 2. Gefrustreerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugddienst Tessenderlo
  Play

  Gefrus­treerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugd­dienst Tessender­lo