Horeca-uitbater Koen Francis doet de naam van zijn gloednieuwe zaak op de Groenmarkt uit de doeken: ‘Dualita’.
Volledig scherm
PREMIUM
Horeca-uitbater Koen Francis doet de naam van zijn gloednieuwe zaak op de Groenmarkt uit de doeken: ‘Dualita’. © Karolien Coenen

Koen Francis (36) onthult naam van gloednieuwe zaak: “Met ‘Dualita’ eren we de mooie geschiedenis van Sint-Truiden”

Sint-TruidenNog niet zolang geleden maakte Koen Francis (36) - tevens voorzitter van Horeca Sint-Truiden - bekend zijn café Verdi om te ruilen voor een gloednieuwe tapaszaak, maar op de naam was het nog even wachten. Tot nu. Zo zal de horeca-uitbater op donderdag 13 mei ‘Dualita’ openen op de Groenmarkt. “Een naam mét een verhaal”, verklapt hij. 

 1. Hier komt het eigen ‘Overkophuis’ van Hasselt
  Hasselt

  Hier komt het eigen ‘Overkop­huis’ van Hasselt

  De Vlaamse overheid keurde een subsidiedossier goed om de vijf bestaande Overkophuizen uit te breiden naar maar liefst 25 nieuwe Overkophuizen in Vlaanderen en Brussel, en ook naar Hasselt. Zo maakt de stad vanaf vandaag werk van een eigen ‘Overkophuis’, waarvoor ze drie jaar lang 55.000 euro aan subsidies zal krijgen. “Kortom een nieuwe plek waar jongeren zich kunnen thuis voelen, maar eentje die ze eigenlijk al kennen”, verklapt schepen van Jeugd Habib El Ouakili (RoodGroen+).
 2. Horeca-uitbaters stomen terrassen klaar voor zaterdag: “Bordje ‘te koop’ stond bijna voor de deur, maar éindelijk is er weer perspectief”
  PREMIUM
  Hasselt

  Horeca-uitbaters stomen terrassen klaar voor zaterdag: “Bordje ‘te koop’ stond bijna voor de deur, maar éindelijk is er weer perspec­tief”

  Versgetapte pintjes, exotische cocktails en onze favoriete gerechten eindelijk weer op een bord: vanaf zaterdag mag het allemaal opnieuw op alle (hopelijk) zonovergoten terrassen. Ook de Hasseltse horeca-uitbaters bereiden zich momenteel nog stevig voor op het bevrijdingsweekend dat zal komen, “want zon of geen zon, het zal druk worden”, voorspellen ze. En dus ondergaat ook daar de terrasvloer een stevige schoonmaakbeurt, zorgen gloednieuwe planten voor de nodige sfeer, en verzekert de meetlat de anderhalve meter. “Eindelijk kunnen we weer.”
 1. Zo verliep eerste sluitingsavond van de cafés: drukte om 22 uur
  Play

  Zo verliep eerste sluitings­avond van de cafés: drukte om 22 uur

 2. Bekende YouTuber rijdt met auto dwars door menigte op Flageyplein
  Play

  Bekende YouTuber rijdt met auto dwars door menigte op Flagey­plein