Kerstmagie in het Kasteel van Duras gaat zaterdag van start.
Volledig scherm
PREMIUM
Kerstmagie in het Kasteel van Duras gaat zaterdag van start. © Leen De Bleser

Kasteel van Duras trekt kerstoutfit aan voor nieuwe editie van ‘Kerstmagie’

Sint-TruidenKerstmarkten worden afgelast en familiefeesten komen in het gedrang, maar Sint-Truiden maakt zich toch klaar voor de ultieme kerstsfeer met een nieuwe editie van ‘Kerstmagie’. In het prachtig versierde Kasteel van Duras kan je dit jaar coronaproof genieten van een kerstspektakel in een magische setting.

 1. Te weinig expats en te weinig geld maken Limburgse internationale school nog onhaalbaar
  Limburg

  Te weinig expats en te weinig geld maken Limburgse internatio­na­le school nog onhaalbaar

  Er is voorlopig nog geen markt voor een internationale school in Limburg. Dat blijkt uit de studie die de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij Limburg (POM) de afgelopen zes maanden liet uitvoeren. Er zijn momenteel te weinig kinderen van expats en het inschrijvingsgeld zou te duur zijn om zo’n school op te richten. “Maar we moeten wel blijven inzetten op internationalisering", klinkt het.
 2. Noortje (15) zit sinds vorige week alleen in de klas: “De lessen zijn zo vermoeiend dat ik thuis even een dutje moet doen”
  Hasselt

  Noortje (15) zit sinds vorige week alleen in de klas: “De lessen zijn zo vermoeiend dat ik thuis even een dutje moet doen”

  Privéles krijgen op je eigen tempo: voor sommigen kan het even handig zijn. Voor Noortje Volders (15) is het bijna dagelijkse kost. Sinds vorige week is zij de enige leerling in de klas Technologische Wetenschappen op Level X in Hasselt. “In het begin van het schooljaar zat ik nog met twee andere jongens in de klas, maar die zijn nu naar andere richtingen en scholen gegaan.”