Kerstmagie in het Kasteel van Duras gaat zaterdag van start.
Volledig scherm
PREMIUM
Kerstmagie in het Kasteel van Duras gaat zaterdag van start. © Leen De Bleser

Kasteel van Duras trekt kerstoutfit aan voor nieuwe editie van ‘Kerstmagie’

Sint-TruidenKerstmarkten worden afgelast en familiefeesten komen in het gedrang, maar Sint-Truiden maakt zich toch klaar voor de ultieme kerstsfeer met een nieuwe editie van ‘Kerstmagie’. In het prachtig versierde Kasteel van Duras kan je dit jaar coronaproof genieten van een kerstspektakel in een magische setting.

 1. Opgepast: inbrekers actief in Hasselt
  Hasselt

  Opgepast: inbrekers actief in Hasselt

  In januari zijn de dagen kort en de nachten lang. Het is die periode waarin inbrekers het meest actief zijn en dat is ook dit weekend weer gebleken in Hasselt. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd er op minstens drie plaatsen in de stad ingebroken. Aan de Droogvennelaan werd een raam opengebroken, maar lijkt er op het eerste zicht geen nadeel te zijn. In de Leeuweriklaan gingen de inbrekers aan de haal met een som geld en juwelen. Juwelen waren ook in de Kliniekstraat het onderwerp van de diefstal. Politie Limburg Regio Hoofdstad maakte telkens notie van de diefstal.
 2. Limburgse Darts Liga kan door lichte versoepelingen hervatten
  Tongeren

  Limburgse Darts Liga kan door lichte versoepe­lin­gen hervatten

  De horecazaken mogen vanaf dit weekend opnieuw tot middernacht geopend blijven. Voor de Limburgse Darts Liga is dat goed nieuws, want met dat extra uur kunnen zij ook opnieuw wedstrijden laten plaatsvinden. Er werd een nieuwe kalender aangemaakt waarbij rekening wordt gehouden met de inhaalwedstrijden. Het is in elk geval uitkijken naar zondag 27 februari. Dan vindt immers het individueel kampioenschap plaats in Koninksem bij Tongeren.
 3. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.