Het voorstel van minister Beke om een adoptiepauze in te lassen, kwam hard aan voor kandidaat-ouder Elien Dusar.
Volledig scherm
PREMIUM
Het voorstel van minister Beke om een adoptiepauze in te lassen, kwam hard aan voor kandidaat-ouder Elien Dusar. © Karolien Coenen

Kandidaat-ouder Elien Dusar (29) over adoptiepauze: “Weet Beke eigenlijk wel wat de huidige procedure voor adoptie inhoudt?”

Sint-TruidenTruiense Elien Dusar is al vier jaar bezig met het proces om een kind te adopteren. Na ontelbare controles, rechtbankbezoeken, infoavonden, e-mails, briefwisselingen en telefoons, kwam het voorstel van Vlaams minister van Gezin Wouter Beke (CD&V) als een klap in het gezicht. “We willen het allerbeste voor de kinderen, maar waarom wordt er niet naar iedereen geluisterd?” klinkt het.

 1. Deze 6 Limburgse parken staan op shortlist voor erkenning als Nationaal Park of Landschapspark
  Limburg

  Deze 6 Limburgse parken staan op shortlist voor erkenning als Nationaal Park of Landschaps­park

  Nog dertien Vlaamse parken maken kans om erkend te worden als één van de vier nieuwe Nationale Parken of één van de drie nieuwe Landschapsparken. Daarbij zitten nog steeds zes Limburgse kandidaten: Bosland, Hoge Kempen, Kempen-Broek, Rivierpark Maasvallei, Grenzeloos Bocagelandschap en Hart van Haspengouw. De geselecteerde kandidaten starten nu een begeleidingstraject. In een laatste stap, midden 2023, volgt de eigenlijke erkenning.
 2. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.