Jeroom Bosmans zet zijn ‘Trudo’ even op zijn koeltoog.
Volledig scherm
Jeroom Bosmans zet zijn ‘Trudo’ even op zijn koeltoog. © Karolien Coenen

Inwoners Hamelstraat houden Trudofeesten 2019 recht: “Maar hij staat wel veel te hoog”

De Trudofeesten kennen eind september hun hoogtepunt in Sint-Truiden. Maar voorlopig is daar weinig te merken van het Trudojaar. De Haspengouwse stad worstelt - in tegenstelling tot de Virga Jesse Feesten in Hasselt en de Kroningsfeesten in Tongeren - met haar zevenjarige feesten. Gelukkig is er nog de Truiense Hamelstraat. Daar maken ze zich naar aloude traditie wel klaar voor het feest van haar stadsstichter.

0 reacties

 1. De Gebrande Winning is vijfde keer op rij ‘beste bierrestaurant van België’: “Hier komen bierliefhebbers uit alle hoeken van de wereld”
  Sint-Truiden

  De Gebrande Winning is vijfde keer op rij ‘beste bierrestau­rant van België’: “Hier komen bierlief­heb­bers uit alle hoeken van de wereld”

  Voor de vijfde keer op rij is De Gebrande Winning in Sint-Truiden verkozen tot beste bierrestaurant van België. 575 bieren liggen er in de kelder en die toewijding werpt overduidelijk zijn vruchten af. “Maar het blijft toch spannend hoor, zelfs na al die jaren", lacht chef Raf Sainte. “Toen onze categorie verscheen, voelde ik mijn hart bonzen.”
 2. Burcht van Brustem geeft nieuwe geheimen prijs: “Tweede bruggenhoofd met bijzondere archeologische waarde ontdekt”
  PREMIUM
  Sint-Truiden

  Burcht van Brustem geeft nieuwe geheimen prijs: “Tweede bruggen­hoofd met bijzondere archeologi­sche waarde ontdekt”

  Eind december werd rond de burcht van Brustem, de motteburcht, een bijzondere ontdekking gedaan. Onder de grond lag niet één, maar twee bruggenhoofden, waarop ooit een brug rustte. De restanten geven heel wat prijs over het bouwwerk en zullen binnenkort heropgebouwd worden. Tegen de zomer van 2023 zouden de consolidatiewerken klaar moeten zijn om de burcht in 2025 te kunnen tonen aan het publiek.