Jelle Engelbosch (N-VA) is de nieuwe waarnemend burgemeester. (Archieffoto)
Volledig scherm
PREMIUM
Jelle Engelbosch (N-VA) is de nieuwe waarnemend burgemeester. (Archieffoto) © Mine Dalemans

INTERVIEW. Jelle Engelbosch wordt tijdelijk burgemeester na Veerle Heeren-schandaal, terwijl er ook onderzoek naar hem loopt: “Nee, ik heb niets te vieren”

Sint-TruidenZo gegeerd de burgemeesterssjerp meestal is, zo ‘vies' is men er tegenwoordig van in Sint-Truiden. Het tricolore lint verloor na de Heeren-saga al zijn glans, maar er ligt een pak werk op de plank. Jelle Engelbosch (N-VA) draagt de sjerp nu tijdelijk als waarnemend burgemeester, terwijl er ook een audit tegen hem loopt. “Ik weet dat er mij niks te verwijten valt.”

  1. Luc Reumers (Zepperen-Brustem): “Het wordt nog spannende competitie”
    Voetbal eerste provinciale

    Luc Reumers (Zepperen-Brustem): “Het wordt nog spannende competitie”

    Met vier punten voorspong op het tweede geklasseerde Bree-Beek, prijkt Zepperen-Brustem comfortabel aan de leiding. Laat het nu net beide teams zijn, die volgend weekend in Bree tegenover elkaar staan in een regelrechte confrontatie. Bij winst slaat het team van trainer Luc Reumers een ruime kloof en lijkt de weg naar de titel open te liggen. “Het is nog veel te vroeg om hierover nu reeds conclusies te trekken. We zijn niet eens halfweg”, blijft Reumers voorzichtig.