Politie Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken.
Volledig scherm
Politie Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken. © Mine Dalemans

Inspecteur die beelden van masturberende transseksuele arrestant verspreidde, riskeert correctionele straf

Sint-TruidenEr loopt een strafrechtelijk onderzoek tegen inspecteur S.J. uit Sint-Truiden. Hij kwam in opspraak omdat hij beelden van een masturberende transseksuele arrestant verspreidde, en ging wel vaker over de schreef. Het politiecollege ging deze zomer akkoord met het opleggen van een ontslag als tuchtstraf, dat bevestigt het korps zelf. Volgende maand verschijnt hij voor de rechter, waar hij een correctionele straf riskeert.

  1. Gijzelnemer riskeert lichtere straf maar dringt aan op vrijspraak voor gijzeling ‘beste vriend’: “Nooit gehoord dat een gegijzelde zijn gsm mag bijhouden”
    PREMIUM
    Tongeren

    Gijzelne­mer riskeert lichtere straf maar dringt aan op vrijspraak voor gijzeling ‘beste vriend’: “Nooit gehoord dat een gegijzelde zijn gsm mag bijhouden”

    Een 51-jarige Tongenaar, die in het verleden veroordeeld werd voor de moord op de ex-man van zijn minnares, was in 2017 betrokken bij drugstransporten naar het Verenigd Koninkrijk. Nadat 242 kilo cocaïne spoorloos bleek na een politiecontrole, zou hij enkele dagen gegijzeld zijn door zijn Britse ‘beste vriend’ en diens kompaan. In mei vorderde de aanklager nog 8 jaar cel voor de vermeende gijzelnemers, nu zakt dat naar 6 jaar.