Ingrid Kempeneers (CD&V).
Volledig scherm
Ingrid Kempeneers (CD&V). © Mine Dalemans

Ingrid Kempeneers (CD&V) is nieuwe burgemeester van Sint-Truiden: “We gaan er een lap op geven”

Sint-TruidenIngrid Kempeneers (CD&V) is de nieuwe burgemeester van Sint-Truiden. Ze volgt Hilde Vautmans (Open Vld) op die twee dagen geleden waarnemend burgemeester werd. Eerder was Kempeneers al waarnemend burgemeester tijdens de schorsing van partijgenote Veerle Heeren.

 1. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.
 2. Twee paarden overleden door rhinovirus in manège Prova-Hof in Zoutleeuw: “Alle dieren in quarantaine geplaatst”
  PREMIUM
  Zoutleeuw

  Twee paarden overleden door rhinovirus in manège Prova-Hof in Zoutleeuw: “Alle dieren in quarantai­ne geplaatst”

  Verschillende paarden overleden of zwaar ziek en al de andere dieren in quarantaine. Dat drama is op dit moment aan de gang in manège Prova-Hof in Zoutleeuw. Het rhinovirus is er namelijk uitgebroken, een ziekte die uiterst gevaarlijk is voor paarden. Bovendien gaat het om een uiterst besmettelijk virus. Eigenaar van de manège, Bert Prouvé, roept dan ook op tot voorzichtigheid.