Fruitteler Piet Porreye stak woensdagnacht de eerste vuurpotten aan met hulp van bevoegde schepen Hilde Vautmans (Open Vld). “We moeten waakzaam blijven.”
Volledig scherm
PREMIUM
Fruitteler Piet Porreye stak woensdagnacht de eerste vuurpotten aan met hulp van bevoegde schepen Hilde Vautmans (Open Vld). “We moeten waakzaam blijven.” © Mine Dalemans

IN BEELD. Truiense fruitteler Piet Porreye vecht met vuurpotten tegen de vorst

Sint-TruidenVoor de fruittelers blijft het alle hens aan dek tijdens de heersende aprilse grillen. Zo ook voor de Truiense fruitteler Piet Porreye van ‘PIPO Appelsappen’, die woensdagnacht samen met zijn familie en schepen van Landbouw Hilde Vautmans de kersenbloesems met vuurpotten en overkappingen beschermde.

 1. Nieuwe track ‘Onzichtbaar’ vormt eerste stap richting solocarrière voor rapper Chaz: “Jongeren tonen dat ze kansen moeten grijpen”
  PREMIUM
  Genk

  Nieuwe track ‘Onzicht­baar’ vormt eerste stap richting solocarriè­re voor rapper Chaz: “Jongeren tonen dat ze kansen moeten grijpen”

  ‘Onzichtbaar’, zo heet het nieuwe nummer dat de Limburgse rappers Chaz en Don Luca vandaag uitbrengen. Jonas Thys (26) – aka Chaz – doet zo meteen ook zijn eerste worp richting een solocarrière. Hij gaat een nieuwe uitdaging aan, en dat is niet toevallig. “Met dit nummer wil ik alvast andere jongeren aanmoedigen om ook kansen te grijpen, zelfs al krijgen ze een stempel op zich gedrukt.”
 1. Kijk hoe nieuwe Optimus Prime-robot automatisch transformeert in truck en terug
  Play

  Kijk hoe nieuwe Optimus Pri­me-ro­bot automa­tisch transfor­meert in truck en terug

 2. 'Dognappers' bellen aan en dringen huis binnen, maar baasje Ryan vecht terug
  Play

  'Dognappers' bellen aan en dringen huis binnen, maar baasje Ryan vecht terug