Norris (3j.) loopt samen met zijn papa, Tobias Verbruggen zijn eerste Monumentenrun.
Volledig scherm
Norris (3j.) loopt samen met zijn papa, Tobias Verbruggen zijn eerste Monumentenrun. © Karolien Coenen

IN BEELD. Sportievelingen ontdekken Sint-Truiden al lopend tijdens Monumentenrun

Sint-TruidenMeer dan 2.300 Truienaars trokken zaterdagavond hun loopschoenen aan voor de zevende editie van de Monumentenrun. Op de route lagen tal van historische gebouwen, onverwachte plekjes en natuurpracht. En als kers op de taart werden de lopers onderweg verrast door een gloednieuwe installatie van kunstenaar Tom Herck.

 1. Begin oktober overleed hun mama, zaterdag heropenen Gaëlle (21) en Frederique (18) ‘La V en Rose’: “Mama zal altijd aanwezig zijn als beschermengel”
  PREMIUM
  Sint-Truiden

  Begin oktober overleed hun mama, zaterdag heropenen Gaëlle (21) en Frederique (18) ‘La V en Rose’: “Mama zal altijd aanwezig zijn als beschermen­gel”

  Begin oktober overleed de Truiense onderneemster Veronique Debay onverwacht na hartfalen. De verslagenheid was enorm, haar kledingwinkel ‘La V en Rose’ bleef twee maanden dicht. Tot zaterdag, want dan heropenen haar dochters de boetiek. “Uiteraard gebeurt dit allemaal met mama in onze gedachten”. Gaëlle (21) en Frederique (18) leggen uit waarom ze dit ‘moesten’ doen.
 2. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.
 1. Gouverneur plaatst Sint-Truiden onder verscherpt toezicht: “Ik wil het stadsbestuur beschermen tegen zichzelf”
  Sint-Truiden

  Gouverneur plaatst Sint-Trui­den onder verscherpt toezicht: “Ik wil het stadsbe­stuur beschermen tegen zichzelf”

  Limburgs gouverneur Jos Lantmeeters plaatst de stad Sint-Truiden onder verscherpt toezicht. Dat gebeurt naar aanleiding van de vele klachten die ingediend werden en de onderzoeken van Audit Vlaanderen. De gouverneur gaat het bestuur nu nauw controleren en geregeld samenzitten met de burgemeester. Het is de eerste keer dat een Limburgse gemeente onder verscherpt toezicht komt te staan.
 2. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.