Geen zwart-wit zebrapad, maar eentje in alle kleuren van de regenboog. “Discriminatie, intimidatie en geweld tolereren we niet", aldus Sint-Truiden.
Volledig scherm
Geen zwart-wit zebrapad, maar eentje in alle kleuren van de regenboog. “Discriminatie, intimidatie en geweld tolereren we niet", aldus Sint-Truiden. © Mine Dalemans

IN BEELD. Sint-Truiden legt permanent ‘regenboogpad’ aan op Internationale Dag Tegen Homofobie en Transfobie

Sint-TruidenOok in Sint-Truiden gaat de Internationale Dag Tegen Homofobie en Transfobie (IDAHOT) niet onopgemerkt voorbij. Het stadsbestuur hijst namelijk de regenboogvlag op aan het stadhuis op de Grote Markt, het Abdijplein, het stadskantoor en het Europaplein. Maar de stad gaat zelfs nog een stapje verder met...een permanent ‘regenboogpad’. 

 1. Nieuw wijnhotel met bar opent zaterdag de deuren in Tongeren: “Logeren tussen wijnen en Romeinen”
  PREMIUM
  Tongeren

  Nieuw wijnhotel met bar opent zaterdag de deuren in Tongeren: “Logeren tussen wijnen en Romeinen”

  In Tongeren opent zaterdag het Vinotel X, inclusief bar. Het nieuwe hotel met acht kamers staat volledig in het teken van wijn. Zowel lokale als buitenlandse soorten zijn er te vinden. “Al tweeduizend jaar wordt er wijn verbouwd in en rond Tongeren. Het is fijn dat de zaakvoerders hierop inspelen”, reageert burgemeester Patrick Dewael (Open Vld). Wij mochten al eens een kijkje nemen.
 2. Reconstructie in foltermoord toont vooral tegenstrijdigheden: wie bracht de zwaarste verwondingen toe?
  PREMIUM
  Genk

  Reconstruc­tie in folter­moord toont vooral tegenstrij­dig­he­den: wie bracht de zwaarste verwondin­gen toe?

  Vijf hoofdverdachten in de moordzaak op Hilal Makhtout (23) toonden vandaag in een reconstructie hoe ze het slachtoffer op 9 maart 2019 verwondingen toebrachten. Maar wie de zwaarste verwonding aanbracht met een taser zorgt voor onduidelijkheid. Twee verdachten duiden namelijk een derde aan als ‘zwaarste agressor’, terwijl die dat ontkent. Aan welke verwondingen Makhtout nu effectief bezweek, kon een autopsie al uitklaren.