De Truiense journalist Dirk Selis van Trudocs kreeg donderdagavond de speurders op bezoek in het kader van het lek over Veerle Heeren.
Volledig scherm
De Truiense journalist Dirk Selis van Trudocs kreeg donderdagavond de speurders op bezoek in het kader van het lek over Veerle Heeren. © Karolien Coenen

Huiszoeking bij Truiense journalist Dirk Selis (46) in onderzoek naar lek Veerle Heeren: “Meteen duidelijk gemaakt aan speurders dat ik bronnen niet prijsgeef”

“Dat de politiek het gerecht inschakelt om een journalist de mond te snoeren, vind ik een verkeerd signaal”, zegt Dirk Selis (46).  Bij de Truiense journalist, die als eerste de gelekte documenten over de vroegtijdige vaccinatie van burgemeester Veerle Heeren ontving, werd donderdagavond een huiszoeking uitgevoerd, om zijn bronnen te achterhalen. Die worden verdacht van schending van het medische beroepsgeheim en hacking. 

  1. Prachtige paraplu’s dompelen Genks stadsplein onder in EK-sfeer
    Genk

    Prachtige paraplu’s dompelen Genks stadsplein onder in EK-sfeer

    De EK-koorts stijgt overal in ons land. Dat is ook merkbaar in Genk, waar men aan het Stadsplein voor een originele decoratie heeft gezorgd. Tientallen paraplu’s in de Belgische kleuren werden er opgehangen boven de terrasjes. Een groot scherm van de stad kan u in Genk echter niet terugvinden. Door de coronacrisis heeft het stadsbestuur er echter voor gekozen om de schermen en de bijhorende ‘Bar Parasol’ dit jaar op te bergen. Horeca-uitbaters kunnen wel rekenen op een financiële bijdrage om zelf een kleiner scherm of thematische versiering te voorzien.