Het appartementencomplex in Sint-Truiden moet zo snel mogelijk ontruimd worden, want brandveilig en stabiel is het niet.
Volledig scherm
Het appartementencomplex in Sint-Truiden moet zo snel mogelijk ontruimd worden, want brandveilig en stabiel is het niet. © VTM

Houtmassiefbouw van appartementsgebouw na 6 jaar al rot: 25 Truiense gezinnen staan op straat

Sint-TruidenZeker 25 gezinnen moeten hun appartement op de Luikersteenweg in Sint-Truiden verlaten. De stad heeft het appartementsgebouw onbewoonbaar verklaard, nu blijkt dat het houtmassiefbouw - bestaande uit massieve houten CLT-planken - van het complex rot is. Het gebouw staat daardoor op instorten en is niet meer brandveilig. Dat meldt VTM Nieuws. “Voor de zeven gezinnen die nog geen tijdelijke oplossing gevonden hebben, zitten we maandag opnieuw met alle aanbieders van onderdak samen”, reageert waarnemend burgemeester Jelle Engelbosch (N-VA).

  1. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
    Jobat.be

    Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

    De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.