Thor, een jonge pocket bully, zal alvast zes maanden in het asiel in Sint-Truiden moeten blijven.
Volledig scherm
Thor, een jonge pocket bully, zal alvast zes maanden in het asiel in Sint-Truiden moeten blijven. © Karolien Coenen

Hond krijgt tweede kans nadat hij kindje (6) beet, maar mag (nog) niet terug naar baasje: “Thor is als een zoon voor mij... Dit was mijn fout”

Sint-TruidenThor, de hond die eerder deze week een kind van 6 jaar in het aangezicht beet, krijgt geen spuitje. Volgens gedragstherapeuten is er niets dat wijst op consequent agressief gedrag, en had de pocket bully simpelweg aangelijnd moeten zijn. Iets wat zijn baasje ook erkent, al is het maar de vraag of hij Thor nog terugkrijgt.

 1. Hasselt investeert 280 miljoen euro in klimaatneutraal stadspatrimonium tegen 2050: “Weg met elk gebouw dat geen beleidsdoel meer vervult of te vervuilend is”
  PREMIUM
  Hasselt

  Hasselt investeert 280 miljoen euro in klimaatneu­traal stadspatri­mo­ni­um tegen 2050: “Weg met elk gebouw dat geen beleids­doel meer vervult of te vervuilend is”

  Het Hasselts stadsbestuur heeft een duurzame vastgoedstrategie klaar om haar stadspatrimonium volledig klimaatneutraal te maken tegen 2050. Om dat te realiseren, ondergaan 63 stadsgebouwen de komende jaren een energetische renovatie of worden ze verkocht, gedeeld gebruikt of gesloopt. De 197 gebouwen die behouden blijven in het patrimonium, ondergaan nog een herevaluatie.
 2. Natalina (48) opent voor het eerst haar kersthuis voor publiek: “Toen het buiten nog 35 graden was, hing ik al kerstballen op”
  PREMIUM
  Nieuwerkerken

  Natalina (48) opent voor het eerst haar kersthuis voor publiek: “Toen het buiten nog 35 graden was, hing ik al kerstbal­len op”

  60.000 lampjes, een pianospelende vos, een 107 jaar oude slee en een bezoek van de kerstman: het is dit weekend feest in Wouterveld in Kozen (Nieuwerkerken) want Natalina opent voor het eerst haar Engels kersthuis voor publiek. “Vorig jaar was het buiten gedecoreerd als een peperkoeken huisje en vroeg iedereen ‘mag ik de binnenkant eens zien’?” vertelt Natalina. Dit jaar gaat ze ervoor.