Thor, een jonge pocket bully, zal alvast zes maanden in het asiel in Sint-Truiden moeten blijven.
Volledig scherm
Thor, een jonge pocket bully, zal alvast zes maanden in het asiel in Sint-Truiden moeten blijven. © Karolien Coenen

Hond krijgt tweede kans nadat hij kindje (6) beet, maar mag (nog) niet terug naar baasje: “Thor is als een zoon voor mij... Dit was mijn fout”

Sint-TruidenThor, de hond die eerder deze week een kind van 6 jaar in het aangezicht beet, krijgt geen spuitje. Volgens gedragstherapeuten is er niets dat wijst op consequent agressief gedrag, en had de pocket bully simpelweg aangelijnd moeten zijn. Iets wat zijn baasje ook erkent, al is het maar de vraag of hij Thor nog terugkrijgt.

 1. Gouverneur plaatst Sint-Truiden onder verscherpt toezicht: “Ik wil het stadsbestuur beschermen tegen zichzelf”
  Sint-Truiden

  Gouverneur plaatst Sint-Trui­den onder verscherpt toezicht: “Ik wil het stadsbe­stuur beschermen tegen zichzelf”

  Limburgs gouverneur Jos Lantmeeters plaatst de stad Sint-Truiden onder verscherpt toezicht. Dat gebeurt naar aanleiding van de vele klachten die ingediend werden en de onderzoeken van Audit Vlaanderen. De gouverneur gaat het bestuur nu nauw controleren en geregeld samenzitten met de burgemeester. Het is de eerste keer dat een Limburgse gemeente onder verscherpt toezicht komt te staan.
 2. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 1. Herinrichting Steenweg op Sint-Truiden voor meer fiets- en rijcomfort en hogere verkeersveiligheid in Walshoutem en Wezeren: “De onteigeningsplannen worden nu opgemaakt”
  Landen

  Herinrich­ting Steenweg op Sint-Trui­den voor meer fiets- en rijcomfort en hogere verkeers­vei­lig­heid in Walshoutem en Wezeren: “De onteige­nings­plan­nen worden nu opgemaakt”

  Wegen en Verkeer plant een volledige herinrichting van de Steenweg op Sint-Truiden (N80) tussen de Bormansstraat in Walshoutem en de Steenweg op Sint-Truiden in Gingelom. Het project loopt over een afstand van 3 km en omvat nieuwe fietsinfrastructuur, de aanpassing van een aantal kruispunten en nieuwe parkeerzones en de heraanleg van de rijweg. Tegelijkertijd zal Fluvius een gescheiden rioleringsstelsel voorzien.
 2. Britten die Tongenaar in Nederland gijzelden riskeren zes jaar cel
  Tongeren

  Britten die Tongenaar in Nederland gijzelden riskeren zes jaar cel

  Twee Britten riskeren een gevangenisstraf van zes jaar omdat ze een Tongenaar een tijdlang gegijzeld zouden hebben in Nederland. De Tongenaar had in 2016 een transportbedrijf waarmee hij drugstransporten uitvoerde voor de organisatie van de twee Britten. Toen zijn chauffeur in mei 2017 door de Britse politie werd gecontroleerd vonden ze 242 kilo cocaïne die in de oplegger verstopt was. Na een verhoor van 36 uur mocht de chauffeur beschikken.
 3. IN BEELD: Mooi volk op Dag van de Wetenschap
  Hasselt

  IN BEELD: Mooi volk op Dag van de Wetenschap

  Afgelopen zondag vond aan de Universiteit van Hasselt de Dag van de Wetenschap plaats. Vlaams minister Jo Brouns bracht samen met Frank Deboosere en Angelique Van Ombergen (ESA), meter en peter van het event, een bezoekje aan het event. Er vonden verschillende demo’s en experimenten plaats op de wetenschapsmarkt en aan de Science Tower. Zo kon je proefjes doen in de labo’s en was er zelfs een tool waarmee de uitslag van het WK voetbal te voorspellen is. Het was voor het eerst sinds 2019 dat er nog eens een fysieke Dag van de Wetenschap kan doorgaan.