Hilde Vautmans (open Vld) brengt stem uit samen met haar kinderen Sambo en Amani

Hoewel de stemmen voor de Europese verkiezingen pas om kwart na elf vanavond bekend zullen zijn, bracht de Truiense Hilde Vautmans in alle vroegte samen met haar kinderen Sambo en Amani haar stem uit in de Truiense deelgemeente Gelinden, waar de politica ook woont.

 1. Vier coronapatiënten op afdeling intensieve zorg AZ Vesalius
  Tongeren

  Vier coronapa­tiën­ten op afdeling intensieve zorg AZ Vesalius

  In het AZ Vesalius in Tongeren liggen momenteel vier coronapatiënten op de afdeling intensieve zorg. Dat blijkt uit de laatste cijfers. In totaal zijn er 9 bedden voorzien voor die patiënten, dus er is zeker nog marge. Het ziekenhuis telt in totaal 326 bedden, waarvan er 22 bezet zijn door coronapatiënten. In de eerste piek tijdens het voorjaar lagen er maximaal 8 coronapatiënten op de afdeling intensieve zorg. Het maximumaantal wat coronapatiënten betreft in het hele ziekenhuis bedroeg toen 68.
 1. Auto's botsen frontaal : bestuurder naar ziekenhuis
  Tienen

  Auto's botsen frontaal : bestuurder naar ziekenhuis

  Op de Getelaan gebeurde dinsdagmiddag rond 12.15 uur een verkeersongeval. Twee wagens die uit tegenovergestelde richting kwamen, botsten er frontaal op elkaar. Een 78-jarige bestuurder uit Tienen liep verwondingen in het aangezicht op en enkele kneuzingen. De man werd door de hulpdiensten ter verzorging en verdere controle overgebracht naar de spoeddienst van het ziekenhuis. De andere bestuurder, een 22-jarige man uit Zoutleeuw raakte lichtgewond en ging zelf een dokter raadplegen. Beide wagens waren niet meer rijvaardig en diende getakeld te worden.
 2. Daling van aantal besmettingen in Sint-Truiden op dinsdag 20 oktober

  Daling van aantal besmettin­gen in Sint-Trui­den op dinsdag 20 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Sint-Truiden, op één dag 5 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog 11. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 88. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Sint-Truiden op 216 te liggen. Omdat Sint-Truiden meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.