Veerle Heeren blikt terug op een ongewoon jaar als burgemeester van het zwaar getroffen Sint-Truiden, en vrouw van haar partner die zelf tegen het virus vocht.
Volledig scherm
PREMIUM
Veerle Heeren blikt terug op een ongewoon jaar als burgemeester van het zwaar getroffen Sint-Truiden, en vrouw van haar partner die zelf tegen het virus vocht. © Mine Dalemans

Het Sint-Truiden van burgemeester Veerle Heeren raakte zwaar getroffen door corona: “De moeilijkste periode uit mijn carrière én mijn man die in coma lag... ja, het was zwaar”

Sint-TruidenIn december blikken we in 20 verhalen terug op 2020 in Limburg. Een jaar dat het leven van de Truiense Veerle Heeren (55) volledig op zijn kop zette als burgemeester van het zwaar getroffen Sint-Truiden, terwijl haar man Dimitri zelf voor zijn leven vocht tegen corona. “Maar toen het dan eindelijk weer de goede kant uit ging, kwam er een enorme ontlading over mij heen. Zóveel weken hebben we zonder rust tegen de klok gewerkt, dat de slag achteraf eens zo groot was. Ja, ik heb echt wel tijd nodig gehad om op adem te komen.”

 1. Samenscholingsverbod vijf keer niet gerespecteerd
  Borgloon

  Samenscho­lings­ver­bod vijf keer niet gerespec­teerd

  In het kader van het ‘Weekend zonder alcohol achter het stuur’ organiseerde Politiezone Kanton Borgloon zaterdag een uitgebreide verkeerscontrole waarbij elf personeelsleden werden ingezet. Op de Stationsstraat in Alken werden 57 bestuurders aan een alcoholtest onderworpen. Niemand blies positief. Op de tweede controlelocatie op de Tongersesteenweg in Kortessem werden 38 bestuurders aan een alcoholtest onderworpen. Ook hier blies niemand positief. Wel werden er vijf coronapv’s opgemaakt voor het niet-respecteren van het samenscholingsverbod.
 2. Dennis (32) start fitnesszaak op zonder uitzicht op versoepelingen: “Hygiëne is in deze sector altijd al belangrijk geweest”
  PREMIUM
  Neerpelt/Genk

  Dennis (32) start fitness­zaak op zonder uitzicht op versoepe­lin­gen: “Hygiëne is in deze sector altijd al belangrijk geweest”

  Het zijn momenteel geen prettige tijden voor liefhebbers van fitness. Het coronavirus hield deze zaken al een groot deel van 2020 gesloten en momenteel is er zelfs geen uitzicht op een heropening. Toch houdt dat Dennis Van Samang (32) uit Neerpelt niet tegen om een nieuwe zaak te openen in Genk. “Het geloof is zo groot dat ik de sprong durf wagen”, vertelt de sportieveling.
 1. Limburg zag huiselijk geweld in 2020 met de helft toenemen: “Sluiting van scholen lijkt doorslaggevende factor geweest te zijn”
  PREMIUM
  Limburg

  Limburg zag huiselijk geweld in 2020 met de helft toenemen: “Sluiting van scholen lijkt doorslagge­ven­de factor geweest te zijn”

  Hulplijn 1712 heeft vorig jaar in Limburg alleen liefst 1.639 oproepen gekregen voor huiselijk geweld. Dat is de helft meer dan in 2019. In het merendeel van de gevallen ging het om kindermishandeling en partnergeweld tijdens de lockdown. Al is er ook een lichtpuntje: slachtoffers vonden ook vaker dan voorheen de weg naar hulpverlening, waardoor het gerecht net niet vaker dan anders tussenbeide moest komen.
 1. Wil je opslag vragen op je werk? Antwerps bedrijf laat collega's beslissen
  Play

  Wil je opslag vragen op je werk? Antwerps bedrijf laat collega's beslissen

 2. Hilarische beelden van aap die verjaardagsfeestje verpest
  Play
  bizar

  Hilarische beelden van aap die verjaar­dags­feest­je verpest