Grabrielle en Maria verblijven bij Fedasil in Sint-Truiden: Ze hielden op onze vraag een dagboek bij, maar wilden niet herkenbaar op de foto.
Volledig scherm
Grabrielle en Maria verblijven bij Fedasil in Sint-Truiden: Ze hielden op onze vraag een dagboek bij, maar wilden niet herkenbaar op de foto. © Mine Dalemans

Het Sint-Truiden van asielzoekers Gabrielle en Maria: “Hier is zelfs een zwembad voor honden”

Vlak over de provinciegrens staat het stadje Zoutleeuw op zijn kop met de komst van een asielcentrum. In Sint-Truiden, waar het oudste asielcentrum van het land ligt, is de Truienaar de asielzoekers in zijn stad al gewoon. Maar wij vroegen ons af, hoe bekijken de bewoners van het asielcentrum ons, Truienaars en wat vinden ze van Sint-Truiden? Dertigers Maria en Gabrielle uit El Salvador zijn een kleine zes maanden in Sint-Truiden en hielden voor deze krant in de maand augustus een dagboek bij.

0 reacties

 1. Op huizenjacht in… Kwaadmechelen: “Relatief goedkoop in vergelijking met buurgemeenten, maar dat merk je aan de vraag”
  PREMIUM
  Ham

  Op huizen­jacht in… Kwaadmeche­len: “Relatief goedkoop in vergelij­king met buurgemeen­ten, maar dat merk je aan de vraag”

  Op zoek naar een nieuwe stek, of gewoon erg nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek met een lokale immomakelaar. Deze week: Kwaadmechelen, waar de relatief lage prijzen veel gegadigden lokken. “Ook steeds meer ondernemers en winkelketens komen naar Kwaadmechelen.”
 2. Sint-Truiden waarschuwt inwoners voor huidkanker met campagne ‘Pet bij, huid blij’
  Sint-Truiden

  Sint-Trui­den waarschuwt inwoners voor huidkanker met campagne ‘Pet bij, huid blij’

  De zomer staat voor de deur, de zon komt steeds vaker tevoorschijn en de temperaturen gaan al flink de hoogte in. Kortom: heerlijk genieten, maar tegelijkertijd kan de uv-straling van de zon voor heel wat problemen zorgen. Om de Truienaars attent te maken op de risico’s van langdurige en onbeschermde blootstelling aan de zon, komt het stadsbestuur met de campagne ‘Pet bij, huid blij' op de proppen. Filmpjes van dermatologen, kunstzinnige hoofddeksels en zonnecrème doen hun intrede in Sint-Truiden.