De leerlingen brengen hun eigen laptop of iPad mee naar school.
Volledig scherm
De leerlingen brengen hun eigen laptop of iPad mee naar school. © RV

‘Het Kompas’ start met origineel laptopproject: “Iedereen brengt eigen laptop mee naar school”

In de middelbare school ‘Het Kompas’ zijn ze sinds september gestart met een ‘bring your own device’ project. “We proberen zo veel mogelijk materiaal digitaal aan te bieden, bijvoorbeeld door te werken met Google Drive en Google Classroom. Op deze manier willen we besparen op papier maar ook leerlingen de nodige digitale geletterdheid aanleren om in de 21ste eeuw te kunnen meedraaien. Onze leerlingen brengen hun eigen laptop of iPad dan gewoon mee naar school”, vertelt directeur Evelien Boonen.

 1. Ploegleider Dries Hollanders (SEG Racing) trekt met Milan Paulus en Jordi Meeus naar Parijs-Tours: “Wij zijn niet kansloos”

  Ploeglei­der Dries Hollanders (SEG Racing) trekt met Milan Paulus en Jordi Meeus naar Pa­rijs-Tours: “Wij zijn niet kansloos”

  Dries Hollanders zit zondag aan het stuur van de ploegwagen van SEG Racing Academy in Parijs-Tours. De ex-renner moet onder meer zijn provinciegenoten Milan Paulus en Jordi Meeus naar een goed resultaat leiden. Vooral Meeus lijkt niet kansloos. “Hij moet voor de top vijf gaan en ja, dan doe je ook mee voor de winst, maar ik wil hem geen druk op de schouders leggen”, zegt Hollanders.
 2. Ex-lijfwacht van koning verschijnt als verdachte op reconstructie van moord op Eric Van Puymbroeck: “Hij had nooit de intentie om te doden”
  PREMIUM

  Ex-lijf­wacht van koning verschijnt als verdachte op reconstruc­tie van moord op Eric Van Puymbroeck: “Hij had nooit de intentie om te doden”

  Het gerecht heeft vandaag een reconstructie gehouden van de moord op Eric Van Puymbrouck. De man werd op 13 mei dit jaar levenloos aangetroffen in de Bensbergstraat in Tielt-Winge, op de oprit van zijn woning. Op het eerste gezicht een natuurlijk overlijden, tot de autopsie geweldpleging aan de hals aan het licht brengt. “We betwisten formeel dat er een intentie tot doden was”, reageert de advocaat van verdachte Peter W. (46). Het was pas na drie maand speurwerk dat W. - voormalig lijfwacht van de koning - in beeld kwam van de speurders. Naar zijn motief blijft het voorlopig gissen.