Sint truiden /herinrichting station
Volledig scherm
Sint truiden /herinrichting station © bob moors

Heibel over NMBS-parking: “Stad laat treinreizigers in de kou staan”

“Terwijl andere gemeenten allerlei acties ondernemen om de NMBS op andere gedachten te brengen om parkeergeld te vragen voor de parkings rond het station, doet de stad Sint-Truiden net het omgekeerde”, zegt Vlaams Parlementslid Ludwig Vandenhove (sp.a). “Er komt een uitbreiding van de fietsenparkings”, reageert burgemeester Veerle Heeren (CD&V).

1 reactie

 • WILMA ULRIX

  3 jaar geleden
  Nogal domme ideeen van de NMBS. Mensen die nu met de auto naar het station gaan, doen dat omdat de afstand te ver is om te fietsen. Dat de stationsparkings voorbehouden moeten zijn voor treinreizigers is evident. Maar doe dat dan zoals in Nederland: betaal het parkeergeld terug op vertoon van het vervoersbewijs. Zoals de NMBS het nu organiseert zullen ze alleen mensen uit de trein jagen. Piet Philipse Sint-Truiden
 1. Boze fruitboeren trekken met tractoren naar Brussel voor eerlijke prijzen: “Klant betaalt tot drie euro voor kilo appelen waarvan wij 30 cent krijgen”
  Sint-Truiden/Oudergem

  Boze fruitboe­ren trekken met tractoren naar Brussel voor eerlijke prijzen: “Klant betaalt tot drie euro voor kilo appelen waarvan wij 30 cent krijgen”

  Een colonne met zo'n 80 fruitboeren trekt vandaag naar de hoofdzetel van Comeos, de Belgische koepelorganisatie voor handel, in Brussel. Ze vragen er een eerlijke prijs voor hun fruit, want fruitboeren worden naar eigen zeggen al jaren te weinig betaald. “Dit is niet meer leefbaar”, klinkt het bij de bezorgde landbouwers. “Steeds meer fruittelers haken af.”